fbpx

Sjajna pobeda: Đoković u finalu Monte Karla - Nadal nemoćan

Sjajna pobeda: Đoković u finalu Monte Karla - Nadal nemoćan

Novak Đoković je izborio plasman u finale turnira u Monte Karlu, gde će se za drugu titulu u karijeri boriti sa Tomašom Berdihom. Posle velike borbe i mnogo bolje igre u završnicima setova Nole je slavio sa 6:3, 6:3.

Prvi set je doneo kao što se i očekivalo rat nerava na terenu. Ljubitelji tenisa mogli su da uživaju u velikoj borbi i seriji sjajnih poena na obe strane. Nadal je povedo sa 2:0, ali je Nole uspeo da se vrati u meč. Nole je uspeo da podigne stepen agresivnosti u osmom gemu, kazni nešto slabiju igru Nadala i povede sa 5:3.

Najbolji teniser planete imao je priliku da iskoristi svoj servis i povede u setovima sa 1:0. Nole je brzo poveo sa 40-0, Nadal se nije predavao, ali pomoći nije bilo. Novak Đoković je napravio prvi korak ka plasmanu u finale – 6:3. Prvi set je trajao 43. minuta.

Tek što je krenuo drugi set Novak je ponovo imao priliku da napravi brejk ali je Španac uspeo da neutrališe ovu opasnost. Ovaj period igre je neverovatno ličio na ono što smo gledali u prvom. Nizali su se divni poeni, ali brejka nije bilo ni u najavi.

Oba tenisera su ljubomorno čuvali svoje servise. Novak je do prilike stigao ponovo u sedmom gemu. Nadal se borio kao lav, ali je Nole uspeo da ga „slomi" i da povede sa 4:3. Svi koji su pomno pratili ovaj duel a bilo ih je mnogo pitali su se: Da li je sve gotovo i da li je Đoković stigao do prilike da se bori za titulu u Monte Karlu.

Novak je do kraja bio čvrst kao stena. Nije dozvolio Nadalu da se vrati u meč, stigao je do finala i što je mnogo važnije napravio je dobru uvertiru za Roland Garos za koji je više puta ove godine rekao da mu je to najvažniji turnir u sezoni.

U drugom polufinalu Tomaša Berdih je prilično lako dobio Gaela Monfisa sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Autor:Svetozar Janičić

Medije

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti