fbpx

Veličanstveni srpski kajakaši osvojili 7 medalja!

Veličanstveni srpski kajakaši osvojili 7 medalja!

Srpski kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su srebrnu medalju u u disciplini K-2 na 200 metara na šampionatu Evrope u češkim Račicama. Grujić i Novaković završili su trku za 32,292 sekundi, iza prvoplasiranih Nemaca Ronalda Rauha i Toma Libšera (32,224). Nešto ranije, srpski reprezentativac Dejan Pajić osvojio je bronzanu medalju u disciplini K-1 na 500 metara na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu, koje se održava u češkim Račicama.

Pajić je u finalu zauzeo 3. mesto u vremenu 1:42.168 minuta, iza Nemca Toma Libšera (1:41.952) i Renea Poulsena iz Danske koji je stazu savladao za 1:41.504 minut.

To je šesta medalja za Srbiju u nedeljnom programu, a ukupno sedma na prvenstvu, čime je postavljen novi rekord.

Prethodno je Marko Dragosavljević odbranio titulu šampiona Evrope u disciplini K-1 na 200 metara,Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić jučerašnjoj bronzi u disciplini K-2 na 1.000 metara pridodale i bronzu na dvostruko kraćoj deonici, Nikolina Moldovan stigla je do bronze u disciplini K-1 na 200 metara i do bronze sa sestrom Oliverom u disciplini K-1 na 200 metara.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti