fbpx

Crno-beli "delfini" 26. put šampioni države!

Crno-beli "delfini" 26. put šampioni države!

Vaterpolisti Partizana osvojili su titulu šampiona u Srbiji. Izabranici Vladimira Vujasinovića pobedili su Radnički iz Kragujevca u finalnoj seriji sa 3-0. U meču odluke, crno-beli su slavili sa 15:13 a junak ovog duela bio je Dušan Mandić, koji j će karijeru nastaviti u italijanskom Pro Reku.

Prva deonica bila je sa sladokusce. Vrhunska partija oba tima u fazi napada. Mnogo prelepih golova. Pomalo neočekivano viđeno je čak devet golova. Na mini odmoru na semaforu posle gola Vica pisalo 5:4 za Partizan.

Izabranici Vladimira Vujasinovića su nastavli su dobrom igrom. Napravili su seriju 2:0 i golom Mandića pobegli na 7:4. U tom trenutku Partizan je bio jako blizu osvajanja titule, s obziriom da je prethodno dobio dva meča u finalnoj seriji, jedan sa 10:9, drugi na peterce i Beogradu. Na kraju ovog perioda igre – 7:5 za crno-bele.

Treća deonica uz podršku navijača koji su stigli sa fudbalske utakmice Radnički 1923 – Jagodina koja je završena rezzlttaom 0:0, pripala je momcima iz Šumadije koji su deficit sveli na samo jedan gol zaostatka – 10:9.

Usledio je rat nerava. Što bi rekli oni koji vole vaterpolo, bazen je talasao kao da smo na moru. Borili su se obe ekipe do poslednjih atoma snage. Igralo se po principu gol za gol. U samoj završnici ulogu junaka je preuzeo Dušan Mandić koji je sa dva gola doveo crno – bele do trijumfa – 15:13.

Napisao: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti