fbpx

Sjajni srpski teniseri na Rolan Garosu: Ana, Bojana i Dušan idu dalje!

Sjajni srpski teniseri na Rolan Garosu: Ana, Bojana i Dušan idu dalje!

Start obećava. Tri od tri. Najbolje ranigirana Srpska teniserka Ana Ivanović pobedom je zatvorila program na terenu "Suzan Lenglen". Nakon preokreta i izgubljenog prvog seta Ivanovićeva je trijumfovala nad Kazahstankom Jaroslavom Švedovom sa 4:6, 6:2, 6:0. U odlučujućem, trećem setu Ana je potpuno dominirala i protivnici dopustila svega deset poena. U narednom kolu Rolan Garosa protivnica će joj biti 112. na WTA listi, japanska teniserka Doi.

Srpski teniser Dušan Lajović takođe se plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.Lajović je do plasmana u narednu rundu takmičenja došao za 108. minuta igre, savladavši u tri seta sa 6:3, 6:3, 6:1 Argentinca Maksima Gonzalesa. Srpski teniser bio je dominantan tokom čitavog meča.U narednom kolu Lajovića očekuje duel sa Stenom Vavrinkom, koji je pobedio Ilhana sa 3-0

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je nakon preokreta sa 2:1 po setovima 1:6, 6:1, 6:0 savladala Lesju Tsurenko iz Ukrajine. Jovanovski je u prvom delu igre prikazala slabu partiju, dok je u nastavku delovalo kao da na terenu postoji samo jedna igračica, pošto je protivnici prepostila samo jedan gem. Ovo je bio drugi međusobni duel Srpkinje i Ukrajinke, Bojana je prethodno slavila u Bakuu 2012. godine. 60. teniserka sveta će u narednoj rundi rekete ukrstiti sa boljom iz meča Dona Vekić - Karolina Garsija.

Napisao: Aleksandra Milivojević

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti