fbpx

Novak srušio Nadala na Rolan Garosu!

Novak srušio Nadala na Rolan Garosu!

Novak Đoković je izborio plasman u polufinale Rolan Garosa. Do cilja je stigao posle maestralne partije i ubedljive pobede nad Rafaelom Nadalom. "Kralj šljake" kako popularno zovu Nadala, čovek koji je devet puta osvajao turnir u Parizu i koji je jedini poraz na Rolan Garosu doživeo sada već daleke 2009. godine u duelu sa Robinom Soderlinog, jednostavno nije imao nikakvu šansu protiv Novaka Đokovića. Prvi teniser planete koji nikada nije osvojio Rolan Garos i koji je više puta naglasio da očajnički želi trofej u Parizu slavio je sa 7:5, 6:3,

Novak će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Endi Marej - David Ferer.

Novak je dominirao na startu prvog seta i za tili čas je poveo 4:0 i delovalo je da je već obezbedio vođstvo. Ali, Nadal je Nadal. Uspeo je da podigne nivo igre, uspeo je da se vrati u meč.

U tom trenutku delovalo je da je psihološka prednost na strani Nadala, na strani čoveka koji se na Rolan Garosu oseća kao kod svoje kuće. Mnogi su pomislili da će gubitak prednost slomiti Noleta. Nole nije "kralj šljake" ali je kralj. Ostao je miran i siguran u sebe. Nastavio je da igrao kao do tada i to mu se na kraju isplatilo.

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti