fbpx

Novak posle trijumfa nad Marejem: Ostalo je još dosta snage u meni!

Novak posle trijumfa nad Marejem: Ostalo je još dosta snage u meni!

Novak Đoković se posle dva dana borbe plasirao u finale Rolan Garosa, a nakon trijumfa nad Endijem Marejem 3:2 srpski teniser je bio pun reči hvale za svog rivala:
"Očito, najteži meč na turniru za mene, preko četiri sata. Ne razlikuje se mnogo od nekih prethodnih mečeva koje smo igrali na Gren slemovima, očekivano velika borba, dugi poeni, tranizicija iz defanzive u ofanzivu... To su vrlo zahtevni mečevi, ali za to sam se i pripremao", počeo je priču Novak i nastavio: "Iskreno, nadao sam se da mogu da završim posao u petak u tri seta – imao sam mnogo prilika, i u trećem i na početku četvrtog seta. Sada sam opet počeo dobro, ali on je odigrao fantastičan gem na 5:5, slično kao i u trećem setu. Mali pad koncentracije sa moje strane, ali više je to bila njegova zasluga i odveo je meč u peti set", dodao je Novak.

Prva dva seta Đoković je dobio sa po 6:3, zatim je izgubio naredna dva sa po 7:5, a u trećem je bio 6:1 za srpskog tenisera.

"Posle gubitka četvrtog seta uspeo sam da uspostavim kontrolu, da odigram onako kako sam zamislio i kako sam želeo od početka – znao sam da ću dobiti svoju šansu u petom setu, odigrao sam tada agresivno i staloženo, odličan kraj meča".

Protivnik u finalu biće Stan Vavrinka, protiv kojeg Novak vodi sa 17:3 u međusobnom skoru, ali su u poslednje dve i po godine imali nekoliko okršaja u pet setova na Gren slem turnirima.

"Još jedan vrlo nezgodan protivnik, finale Gren slema je u pitanju – njegovo prvo ovde u Parizu, moje treće, borićemo se za jednu od najprestižnijih titula, što je san svakog igrača. Zbog ovakvih izazova i radimo cele godine kako bismo usavršili igru i postigli nivo koji želimo", rekao je Novak i potom analizirao rivala: "Igrao je izvrsno ovaj turnir, pobedio je i Federera i Congu – sa Žoom je bio malo teži meč, ali generalno se oseća dobro, video sam da igra vrlo agresivno, što je i karakteristično za njega. Da bih pobedio, moraću da nađem ravnotežu između dobre defanzive i strpljenja na jednoj, kao i ofanzive u trenucima kada je to neophodno. Pripremiću se što bolje – fizički nije bio lak meč sa Endijem, ali u meni je ostalo snage, u nedelju ću i poslednji atom staviti na teren".

Autor:Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti