fbpx

"Orlići" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

"Orlići" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije (do 20 godina) plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu!

Orlići" su posle produžetaka pobedili Mađarsku sa 2:1 (1:1, 0:0) i u borbi za ulazak među četiri najbolja tima na planeti sastaće se sa boljim iz duela SAD - Kolumbija (09:30).

Srbija je imala i mnogo sreće, gubila je sa 1:0, izjednačila u sudijskoj nadoknadi vremena, potom ostala s igračem manje, a do velike pobede došla je neverovatnim autogolom Talabera u 118. minutu.

Mađarska je povela posle jedne od retkih dobrih akcija, a strelac je bio Mervo u 57. minutu, na odličnu asistenciju Kalmara. Izjednačenje Srbiji doneo je Ivan Šaponjić udarcem glavom u 91. minutu, posle kornera koji je izveo Andrija Živković.

Konačan rezultat i veliko slavlje Srbiji obezbedio je Talaber, koji je želeo najbolje, ali je lopta dobila čudnu putanju i završila u mreži njegovog tima. Golove pogledajte OVDE.
Ekipa trenera Veljka Paunovića je bila bolji rival u većem delu utakmice. Srbija je stvarala šanse i promašivala. Nedostajao je pravi završni udarac, baš kao i na nekim prethodnim mečevima.

Samo pola minuta pre nego što je Mađarska povela "orlići" su imali sjajnu šansu, međutim, Filip Janković se obrukao. Usledila je kazna...

U prvom poluvremenu Zdjelar je prokockao jednu, Mandić dve dobre prilike, u nastavku, pogotovo posle gola Mađara, "orlići" su napadali sa svih strana, ali nedostajalo je i malo sreće. Nagrada je usledila u prvom minutu sudijske nadoknade vremena preko rezerviste Šaponjića.

Utakmica je ušla u produžetke, a Srbija u dodatnih 30 minuta s igračem manje, jer je neposredno posle izjednačenja drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Milan Gajić.

U produžecima nije bilo mnogo uzbuđenja, a trenutak odluke dugo će pamtiti i jedni i drugi, pogotovo nesrećni Talaber.

U drugom današnjem meču osmine finala Mali je pobedio Ganu sa 3:0, dok se od 09:30 časova sastaju Ukrajina - Senegal i SAD - Kolumbija.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti