fbpx

Srpske košarkašice savladale Hrvatsku

Srpske košarkašice savladale Hrvatsku

Reprezentacija Srbije sigurnim koracima grabi ka plasmanu u drugu fazu takmičenja na Evropskom šampionatu. Posle pobede nad Letonijom, devojke koje vodi Marina Maljković izvojevale su pobedu nad Hrvatskom, i sada čekaju duel sa Velikom Britanijom koji je na programu u nedelju sa početkom od 16 časova i 30 minuta. Srbija je pobedila Hrvatsku sa 89:72.

Nije dobro počelo. Odbrana je bila na visini zadatka, ali nadap je bio jako, jako loš. Hrvatice su to kažnjavale pa je sredinom prve deonice na semaforu pisalo 14:7 za Hrvatsku. Marina Majlković je izmenama u tajm autima uspela da pokrene selekciju Srbije, koja se vratila u meč. Na kraju ovog perioda igre 20:19 za Hrvatsku.

Žestoke kritike koje su se mogle čuti tokom tajm-auta i veliko nezadovoljstvo Marine Maljković upele su donekle da probude naše košarkašice koje sun a veliki odmor otišle sa viškom od četiri poena 44:40. Usput buti rečeno primile su dva poena sa zvukom sirene, a na osnovu pogleda Marininog pre odlaska u svlačionicu stekao se utisak da nije dobro biti na mestu naših košarkašica u tom trenutku.

Šta se dešavalo u svlačionici ostaće tajna, ali je Srbija sredinom trećeg perioda pobegla na 55:45. Nastavila je Srbija sa dobrom igrom, pa je na kraju ovog perioda igre na semaforu pisalo 70:57. Već tada je bilo jasno da je Srbija opravdala ulogu favorita i da je potrebno da se desi čudo pa da Hrvatska napravio preokret. Tako je i bilo. Ono što raduje je činjenica da je Marina Maljković i pored ubedljive pobede bila nezadovoljna prikazanim. Idemo dalje!!!

SRBIJA: Radočaj 7, Petrović 9, Čadjo 1, Krnjić 7, Jovanović 10, Milovanović 18, Butulija 7, Ajduković 5, Topuzović 5, M. Dabović 7, A. Dabović 7.

HRVATSKA: Ivezić, Borović 15, Mologlav 2, Ciglar 11, Begić 9, Slišković 5, Mažić 16, Ivanković 6, Tikvić 2, Džankić 3.

U drugom meču naše grupe Letona je pobedila Veliku Britaniju sa 67:58. Vremena za odmor nema jer Srbiju u nedelju sa početkom u 16 časova i 30 minuta očekuje okršaj sa Velikom Britanijom.

Autor:Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti