fbpx

BRAVO "ORLIĆI": SRBIJA U POLUFINALU SVETSKOG PRVENSTVA

BRAVO "ORLIĆI": SRBIJA U POLUFINALU SVETSKOG PRVENSTVA

Srbija je u polufinalu svetskog prvenstva za igrače do 20 godina!

Neverovatna radost, sjajan razlog da ustajemo rano, da nam zaigra srce zbog igre koju toliko volimo!

Srbija piše istoriju na Novom Zelandu... Ovoga puta nakon penala, taman dovoljno da svi osetimo onu pozitivnu tremu i neopisivo zadovoljstvo zbog sjajne igre reprezentacije.

U prvom poluvremenu, nakon početnog pritiska SAD, Srbija je zaigrala bolje, stvarala prilike, ali realizacija je izostala. SAD su uglavnom čekale priliku iz kontra napada, ali su igrači Veljka Paunovića pokazali veliku zrelost i disciplinu ispred svog šesnaesterca.

Na odmor se otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu, oba tima su zaigrala otvorenije, pa su se prilike smenjivale na obe strane. Srbija je igrala manje napadački i manje otvoreno nego u ranijim utakmicama, ali s obzirom na važnost meča, to je i bilo očekivano.

U 67. minutu, povređenog, i od virusa iscrpljenog Gaćinovića, zamenio je Šaponjić, najmlađi igrač „Orlića".

Najbolju priliku Srbija je imala nakon slobodnog udarca samo dva minuta kasnije. Šutirao je Živković, ali je golman SAD uspeo da pročita njegovu nameru i uhvati loptu na samoj gol liniji.

Pred kraj meča, uloge su zamenjene, pa je Srbija bila ekipa koja se više brani i čeka prilike iz kontre, do su Amerikanci pokušavali da napadaju češće.

U poslednjih nekoliko minuta, Paunovićevi momci imali su nekoliko prilika iz prekida, ali ni to nije bilo dovoljno da meč bude rešen pre produžetaka.

Po neverovatnoj kiši koja nije prestajala tokom celog meča, ušlo se i u produžetke.

Nakon sjajne akcije u petom minutu prvog produžetka, Šaponjić je promašio stopostotnu priliku. Nedovoljno za vođstvo, ali dovoljno da najavi kako će Srbija igrati ove produžetke.

U drugom produžetku su se malo probudili i vidno umorni Amerikanci, pa smo ponovo gledali prilike pred oba gola.

U 111. minutu, Milinkovića-Savića zamenio je Grujić, što je unelo malo svežine u igru Srbije, ali sve je ostalo na nekoliko lepih poluprilika, a meč se sveo na bolje izvođenje penala.

Rajković je prvi penal odbranio, ali je i Mandić promašio jedan penal. Kao i tokom 120 minuta, i u penal seriji sve je bilo izjednačeno. Nakon serije od pet penala, bilo je 4:4, a Amerikanci su promašili šesti šut. Za Srbiju je šutirao Rajković, ali mu je kolega iz reprezentacije SAD odbranio šut.

Na 5:5 Karter Vigers je srbiji dao treću „meč loptu" promašivši čitav gol, ali je Stefen odbranio šut Veljkovića.

Onda ponovo – Rajković brani.... A, Srbiju u polufinale vodi gol Nemanje Maksimovića!

U polufinalu Srbiju očekuje Mali koji je nakon boljeg izvođenja penala bio boljio od favorizovane Nemačke. Nakon produžetaka je bilo 1:1, a Mali je u penal seriji slavio sa 4:3.

U polufinalu su nakon penala stigli i Brazilci, koji su na taj način nakon meča bez golova bili bolji od vršnjaka iz Portugala. Brazil će se za finale boriti sa Senegalom koji je sa 1:0 savladao Uzbekistan.

ONI SU U POLUFINALU SVETSKOG PRVENSTVA:

Rajković, Antonov, Zdjelar, Veljković, Babić, Maksimović, Mandić, Gaćinović, Živković, Stevanović, Milinković-Savić.

I još:

Gajić, Babić, Milošević, Jovanović, Stevanović, Pankov, Grujić, Janković, Šaponjić, Ilić.

I naravno, Veljko Paunović.

Autor:Maja Todić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti