fbpx

Odbojkaši Srbije grabe ka finalu Svetske lige

Odbojkaši Srbije grabe ka finalu Svetske lige

Izabranici Nikole Grbića, odbojkaši Srbije sigurnim koracima grabe ka finalnom tuniru Svetske lige koji se igra u Riju. Posle sjajnih partija u duelima sa Brazilom i Italijom, na red su došli dueli sa Australijom koji su ključni za plasman u samu završnicu, s obzirom da će iz naše grupe tri ekipe igrati na finalnom turniru Svetske lige. Prednost domaćeg parketa je iskorišćena maksimalno. Srbija je u Novom Sadu u četvrtak pobedila Australiju sa 3:0, a dva dana kasnije u Beogradu rezultat je bio isti 3:0.

Prvi set je bio jako sličan onom iz prethodnog duela koji je odigran u Novom Sadu. Australija je bila ravnopravan rival pa se u završnicu ovog perioda igre ušlo sa rezultatom 21:21. Bilo je jasno da će prednost u ovom meču doneti iskustvo, koncetracija, sreća. Sve navedeno je bilo na strani Srbije – 25:23.

Nije bilo lako ni u drugom setu, ali je Srbija ipak uspela da pobegne na 19:16. Bilo je evidentno da puleni Nikole Grbića nemaju isti stepen motivacije kao što je to bio slučaj protiv Brazila, ali su i pored toga sigurnim koracima grabili ka pobedi. Staro je pravilo da je najteže doći do pobede koja je unapred upisana. Pored toga, ne treba zaboraviti da je Australija prošle nedelje pobedila Italiju u Italiji sa 3:0. Drugi set, dva nula za Srbiju – 25:20.

Željni odmora, svesni da Srbiju pobeda vodi jako blizu plasmana na finalni turnir Svetske lige, odbojkaši Srbije su uz podršku sa tribina i uz muziku iz filma „Montevideo bog te video", odlučili da brzo privedu meč kraju. Posle odlične igre Srbija je pobegla na 14:9 i već tada je bilo jasno da je sve gotovo. Jedino se postavljalo pitanje kojim će rezultatom biti završen ovaj period igre. Na kraju – 25:20.

Narednog vikenda nas čeka još dve spektakularne utakmice, s obzirom da će u Novom Sadu i Beogradu, gostovati Italija.

Autor:Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti