fbpx

Srpski "delfini" juniori doneli zlato Srbiji!

Srpski "delfini" juniori doneli zlato Srbiji!

Vaterpolisti su nas već navikli da se sa svakog takmičenja vraćaju sa medaljama. Dok se seniori pripremaju za početak finalnog turnira Svetske lige na kojem će na talonu biti mesto na Olimpijskim igrama, juniori su preuzeli na sebe odgovornost da brane čast i ugled trofejnog sporta na prvim Evropskim igrama u Bakuu. U velikom finalu Srbija je pobedila Španiju sa 8:7.

Posle pobeda nad Italijom i Grčkom, Srbija je stigla do finala u kojem je rival za zlatnu medalju bila selekcija Španije. Posle velike borbe u prvom poluvremenu više koncentracije, ali i sreće imali su Španci koji su na odmor otišli sa prednošću od jednog gola – 4:3.

Treća deonice donela je veliku borbu i igru po principu gol za gol. Španija je imala blagu prednost sve do same završnice kada je Vučinić pogodio za 7:6. Centralna figura u sastavu Srbije bio je golman Todorov koji je bio gotovo nesavladiv, ali smo s druge strane imali mnogo problema sa realizacijom. Ipak, na nešto više od tri minuta pre kraja pogodio je Kolašinac za 8:6. Španija je smanjila na 8:7, na 34 sekunde pre kraja. Međutim, Srbija je znalački čuvala stečeni kapital do trona.

Bila je ovo 11 medalja za Srbiju u Bakuu, sedma zlatna.

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti