fbpx

Srpski "Delfini" potpili Italiju!

Srpski "Delfini" potpili Italiju!

Posle sjajne partije i pobede nad SAD – 13:7, vaterpolisti Srbije su u Bergamu odmerili snage sa domaćinom finalnog tunira, sa ekipom sa kojom će po mišljenju stručnjaka veoma lako igrati i u finalu u meču u kojem pobeda donosi plasman na Olimpijske igre u Brazil. Gledali smo sjajan meč. Odličnu igru Srbije u prvom poluvremenu, veliku borbenost Italijana u drugom i neizvesnu završnicu. Posle svega navedenog slavila je Srbija sa 15:11. Sledi duel sa Australijom, pobeda garantuje prvo mesto u grupi, duel sa Kinom u četvrtfinalu, a samim tim i prilično lagan plasman u polufinale.

Italija je povela sa 1:0 na radost domaćih navijača, ali se na njihovu žalost pokazalo da je to bilo sve što su njihovi ljubimci uradili na ovom meču. Furioznom serijom od 4:0, Srbija je preokrenula rezultat i prvu denicu dobila sa 5:2. Prednost je ljubomorno čivala do kraja prvog poluvremena. Naravno Italijani se nisu predavali. Imali su pomoć navijača ali i sudija. Jurili su preokret, više puta su uspeli da svedu deficit na dva gola. Mali pad koncentracije bio je dovoljan da Italija stigne do 9:8 uoči poslednje deonice.

Srbija je stala, a sudije su se maksimalno trudile da to tako i ostane. Italija je izjednačila na 9:9, a epilog ovog meča bi verovatno odavno bio rešen da odbrana Srbije nije funkcionisala zaista sjajno. Ćuk je pogodio za 10:9, a Mandić za 11:9 na nešto više od četiri minuta pre kraja. Smanjila je Italija, ali nije imala rešenje za Mandića, novim četvrtim golom doveo je Srbiju do vođstva od 12:10. Nedugo zatim Pijetlović je pogodio za 13:10 i bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno.

U poslednjem kolu prve faze takmičenja Srbija igra protiv Australije koja je u drugom meču slavila protiv SAD sa 10:9. Posle dva odigrana kola Srbija ima 6, Italija 3, Australija 3, a SAD su bez bodova. U drugoj grupi Hrvatska je pobedila Mađarsku sa 15:12 posle šokantnog poraza od Brazila u prvom kolu su 17:10, dok je pomenuti Brazil sa Ratkom Rudićem na čelu slavio protiv Kine sa 15:7. Brazil ima 6, Hrvatska 3, Mađarska 3, a Kina je bez bodova.

Autor:Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti