fbpx

Karta za Rio: Srpski "DELFINI" potopili Hrvatsku!

Karta za Rio: Srpski "DELFINI" potopili Hrvatsku!

Sve što je želela vaterpolo reprezentacija Srbija je ostvarila. Odbranila je titulu u Svetskoj ligi, pobeđena je Hrvatska sa 9:6, obezbeđeno je mesto na Olimpijskim igrama u Brazilu. Samim tim, Srbija relativno mirno čeka predstojeće Svetsko prvenstvo koje se igra u ruskom Kazanju. Bravo momci!

Nije dobro počelo Hrvatska je povela sa 3:1 i delovalo je da sigurnim koracima grabi ka pobedi, ka tituli, ka mesto na Olimpijskim igrama. Srbija je imala mnogo problema u fazi napada, pa je prvo poluvreme završeno rezultatom 4:2 za Hrvatsku. Ostale su još dve deonice, ostala je nada da Srbija može do trona. Ko zna, možda momcima neko javi da su košarkašice postale šampion Evrope, pa ih to dodatno motiviše u duelu sa velikim rivalom.

Velika borba nastavljena je i u trećoj deonici. Odbrana je bila dobra, ali Srbija jednostavno nije imala sreće. Izabranici Dejana Savića nekoliko puta su pogodili okvir gola, a Hrvati su čuvali prednost. Ipak, golovima Prlainovića i Mandića Srbije je stigla do izjednačenja - 5:5. Ovim rezultatom je završena treća deonica.

Srbija je prvi put povela na nešto više od pet minuta pre kraja, golom mladog Nikole Jakšića – 6:5. Hrvatska je u narednom napadu imali dva igrača više ali je Srbija uspela da se odbrani. Kazna je bila brutalna. Miloš Ćuk je pogodio za 7:5. Miris zlata i miris Brazila se osećao u vazduhu. Brazil i zlato su bili u rukama kada je Prlainović pogodio za 8:5.

Bronzanu medalju osvojila je selekcija Brazila koja je posle boljeg izvođenja peteraca dobila SAD sa 14:13. Peto mesto pripalo je Italiji koja je pobedila Kinu sa 16:9, dok je sedmo osvojila Australija koja je sa 9:6 pobedila Mađarsku. Verovali ili ne, ali aktuelni šampion planete je takmičenje završio na poslednjem mestu.

Napisao: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti