fbpx

Srpski "delfini" potopili Amerikance! Neka se spreme Italijani!

Srpski "delfini" potopili Amerikance! Neka se spreme Italijani!

Vaterpolisti Srbije izborili su plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Kazanju. Izabranici Dejana Savića pobedili su pulene Dejana Udovičića, vaterpoliste SAD sa 12:7. U polufinalu će igrati protiv Italije koja je slavila protiv sada već bivšeg šampionata planete Mađarske sa 8:7. Ovaj meč je na program u četvrtak sa početkom u 20 časova i 45 minuta. U drugom polufinalu snage će odmeriti Hrvatska koja je bila bolja od Crne Gore sa 10:4 i Grčka koja je posle boljeg izvođenja peteraca pobedila Australiju sa 12:11.

Nije krenulo dobro. Amerikanci su posle dva projektila sa spoljnih pozicija poveli sa 2:0. Uplašili smo se da bi ovakav početak mogao da pokoleba pulene Dejana Savića. Ali, gol Aleksića, gol Prlainovića i na semaforu je pisalo 2:2. Srbija je ponovo bila u meču. U završnici ovog perioda igre Duško Pijetlović je pogodio za 3:2, a bomba Mandića velikih 4:2. Podsećanja radi Mandić je bio MVP finalnog turnira Svetske lige u Bergamu na kojem je Srbija osvojila zlato i vizu za Olimpijske igre.

Ameri nisu ni pomišljali na predaju a služio ih ih je šut se bokovskih pozicija. Tri puta su smanjili zaostatak na jedan gol, a Srbija golovima Nikića, Pijetlova i Filipovića ponovo bežala ne bezbednih plus dva. Na kraju prvog poluvremena – 7:5.

Ako ste pomislili da je kraj, pogrešili ste. Ameri su smanjili na 7:6, selektor Srbije umesto golmana Pijetlovića ubacio Mitrovića, a ovaj obranio peterac. Brat golmana Pijetlovića, Duško je pogodio za 8:6. Ponovo smo mogli malo da se opustimo ali je jasno bilo da nas čeka mnogo posla do kraja meča. Magična asistencija Prlainovića i prvi gol kapitena Gocića doneli su Srbiji kapitalnih plus tri uoči poslednje deonice – 9:6.

Srbija nije dozvolila Amerima ni da pomisle na preokret. Golove su do kraja meča postizali fenomenalni Pijetlović i sjajni Mandić i odlični Nikić.

Autor:Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti