fbpx

SRBIJA POTOPILA HRVATSKU ZA SVETSKO ZLATO!

SRBIJA POTOPILA HRVATSKU ZA SVETSKO ZLATO!

Srbija je šampion planete u vaterpolu. Izabranici Dejana Savića koji su nedavno osvojili zlatnu medalju na finalnom turniru Svetske lige i vizu za Olimpijske igre, pobedili su Hrvatsku sa 11:4. Niska uspeha je gotovo neverovatna. Srbija je prošle godine osvojila sve što se može osvojiti. Titulu prvaka Evrope, Svetsku ligu, FINA Kup. Ovog leta je osvojena Svetska liga i Svteska tituča. Naredno iskušenje je Evropsko prvenstvo koje se igra u Beogradi. Bravo momci i hvala Vam!!!

U borbi za bronzanu medalju Grčka je pobedila Italiju sa 11:9. Uz medalju Grčka je izborila mesto na Olimpijskim igrama zajedno sa Brazilom, Srbijom, SAD i Hrvatskom. Peto mesto je osvojila Crna Gora koja je sa 10:9 pobedila Mađarsku u reprizi finala Svetskog šampionat pre dve godine. Tada su Mađari uzeli zlato, a Srbija je posle poraza od Crne Gore u četvrtfinalu bila sedma.

Nije krenulo dobro. Hrvatska je uz fenomenalnu odbranu uz malo sreće u napadu povela sa 2:0. Ali, vaterpolisti Srbije se nikada ne predaju. Gol Prlainovića, gol Mandića i prva deonica je završena rezultatom 2:2. Početkom treće deonice Andrija je ponovo pogodio za 3:2. Odbrana je bila jako dobra, a Mitrović branio sjajno. Imali smo i malo sreće s obzirom da je Hrvatska dva puta pogodila okvir gola. Ali sreća prati hrabre. Pogodio je i Ćuk za velikih 4:2. Odbrana je delovala kao Kineski zid, a u završnici druge deonice konačno se okova oslobio Filipović. Bomba za 5:2. Ovim rezultatom je završeno prvo poluvreme. Podatak da je Srbija od 0:2, stigla do 5:2, pokazuje o kakvim se momcima radi.

Početkom treće deonice usledila je magija. Asistencija do Mitrovića, zatim dribling kao što to radi Mesi na fudbalskom terenu i gol za 6:2. U tom trenutku je bilo jasno da je Srbija šampion planete. Bolje reći, tada je bilo jasno da je potrebno da se desi čudo u domenu naučne fantastike pa da Srbija ne osvoji zlato.Tačku na ovaj meč stavio je debitant Jakšić.

Hrvati se naravno nisu predavali, iako su bili svesni da će posle poraza u finalu Svetske lige – 9:6, ponovo morati da priznaju Srbima da su bili bolji. Uoči posledjne deonice na semaforu je pisalo 7:4 za Srbiju. Jedini gol u ovoj deonici postigao je Prlainović koji je bio daleko najbolji igrač Srbije u ovom meču. Četvrta deonica kao iz snova. Pijetlović, a zatim ponovo Prlainović, MItrović za 10:4.

Bila je to divna noć. Hvala Vam vaterpolosti i nadamo se da ćete dobiti podršku koju zaslužujete!!!

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti