fbpx

ATP MONTREAL: Nole slavio protiv Belučija!

ATP MONTREAL: Nole slavio protiv Belučija!

Odmor je očigledno prijao Novaku Đokoviću. Najbolji teniser planete je posle osvajanja Vimbldona uspešno počeo turneju po SAD, koja će biti krunisana US Openom, na kome će Nole pokušati da stigne do desete Gren slem titule. Prva stanica na putu ka cilju je turnir u Montrealu, koji nije dobro počeo za tenisere iz Srbije, s obzirom da su Troicki i Tipsarević eliminisani već na startu. Ugled našeg tenisa spasio je Đoković koji je posle zanimljivog meča slavio protiv Brazilca Tomasa Belučija sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6.

Novak je lako dobio prvi set, ali je drugi doneo veliku borbu. Boluči je odigrao izuzetno dobro, stigao je do taj brejka, ali dalje nije mogao. Novak je ovaj period igre dobio sa 7:4. Đoković u drugom kolu igra protiv boljeg iz duela Amerikanca Džeka Soka i Bugarina Dmitrova.

Po mišljenju stručnjaka Novak je glavni favorit za osvajanje US Opena, posle svega što je prikazao ove sezone. Pored toga Noletu odgovaraju brze podloge, što potvrđuje podatak da je ove sezone već osvojio Australijan Open, Indijan Vels i Ki Biskejn. Nole je samo jednom osvojio US Open, a zanimljivo da nikada nije osvojio turnir u Sinsinatiju koji sledi posle Montreala.

Autor:Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti