fbpx

Ivana Španović na SP u Peking ide po medalju

Ivana Španović na SP u Peking ide po medalju

Ljubitelji atletike sa nestrpljenjem očekuju početak Svetskog prvenstva. Biće to spektakl za pamćenje, a imaćemo priliku da uživamo u okršaju najboljih atletičara planete. Okršaji u Kini dobijaju na težini, ako se zna da se približavaju Olimpijske igre na kojima će kraljica sportova, kao i uvek, biti u centru pažnje. Srbija će imati pet predstavnika, a glavni adut je Ivana Španović, devojka koja je na prošlom Svetskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju, a aktuelna je šampionka Evrope u dvorani.

„U Peking putujem sa ciljem da osvojim medalju. Naravno da sam svesna da to neće biti lako, ali poznata sam kao veliki borac. Konkurencija je paklena, ali se nikada nisam plašila rivala. Sve zavisi od mene. Ako budem na visini zadatka osvojiću još jedno odličje na velikim takmičenjima. Naravno da se potajno nadam da ću napraviti korak više u odnosu na Moskvu“, rekla je Španović.

Potsećanja radi, na šampionatu u Moskvi, Srbija je osvojila dve bronzane medalje. Ivana Španović u skoku u dalj i Emir Bekrić na 400 metara sa preponama. Nažalost, Emir Bekrić zbog povrede neće braniti osvojeno odličje iz Moskve, ali verujemo da će biti spreman za Olimpijske igre.

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti