fbpx

Srpski kajakaši osvojili - srebro,dve bronze i tri vize za Rio!

Srpski kajakaši osvojili - srebro,dve bronze i tri vize za Rio!

Ljubitelji sporta u Srbiji sa nestrpljenjem su očekivali start finalnih trka na Svetskom šampionatu u kajaku i kanuu koji se održava u Milanu. Srbija je imala četiri posade prvog dana finalnih okršaja, a cilj su bile Olimpijske vize, a san medalje.

Prvi je na stazu kada su finala u pitanju izašao Dejan Pajić u trci na 1.000 metara. Primarni cilj je bio osvajanje pozicije broj šest koja donosi mesto na Olimpijskim igrama. Pajić nije uspeo. Bio je poslednji u finalu. Ali i pored toga deveto mesto na planeti je lep motiv za još žešći rad.

Na red su stigli Marko Novaković i Nebojša Grujić na 200 metara. Aktuelni šampioni sveta želeli su da odbrane tron. I pre početka finala bilo je jasno da će sjajni srpski tandem obezbediti mesto u Brazilu. Trka je bila neverovatna. Naš tandem je krenuo nešto sporije uspeli su da se vrate, usledio je foto finiš u kojem je titula pripala Mađarima. Ali samo na trenutak, zbog greške organizatora na startu, trka je ponovljena. Odlučeno je da se nova trka vozi tačno u podne.

Na stazu su izašle Dalma Benedek Ružićić i Milica Starović na 500 metara. Posle sjajne trke, naše devojke su stigle do srebrne medalje i vize za Rio. Prve na ovom šampionatu, mada je kristalno jasno da će do istog cilja stići i Novaković i Grujić, ali sačekajmo 12 časova.

Vremena za slavlje nije bilo jer su u Milanu u pohod ka Olimpijskim igrama su krenuli Marko Tomićević i Milenko Zorić u trci na 1.000 metara. Za ostvarenje sna je trebala šesta pozicija. Posle velike borbe i gotovo foto finiša, naša posada je osvojila bronzanu medalju uz vizu za Rio. Bravo momci. Idemo dalje, čekamo Novakovića i Grujića.

Aktuelni šampioni sveta su krenuli u odbranu titule iz Moskve, tačno u podne kao u vestern filmovima. Srbija je na kraju osvojila bronzanu medalju, da trka nije ponovoljena bila bi srebrna, das u imali bolji start bila bi zlatna. Ali razloga za tugu nema. Viza za Rio je u džepu, a sada već bivši šampioni planete znaju šta treba da rade i šta da unaprede da bi u Brazilu stigli do medalje.

Divan dan. Sutra su na program nova finala. Srbija ima tri medalje, a govoto je izvesno da će ih biti više. Da li će Srbija uspeti da nadmaši uspeh iz Moskve kada su osvojene četiri medalje? Verujemo da hoće.

Autor:Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti