fbpx

"ORLOVI" IZ BANJALUKE NA EP PO ZLATO

"ORLOVI" IZ BANJALUKE NA EP PO ZLATO

Pripreme su gotove. Šta je urađeno, urađeno je. Sledi Evropsko prvenstvo, sledi prvi meč na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta a rival je Španija. Posle toga za mesto u drugoj fazi puleni Saleta Đorđevića boriće se sa Italijom, Turskom, Islnandom i domaćinom ove grupe Nemačkom. Neće biti lako, ali na muci se poznaju junaci, a naši momci su pokazali da su junaci na prošlom Svetskom prvenstvu kada su stigli do srebrne medalje. Pripreme su odrađane odlično. Srbija je doživela samo jedan poraz u seriji kontrolnih duela i to protiv Francuske u Nansiju. Nismo ostali dužni, Francuzima, aktuelnim šampionima Evrope. Dobili smo ih u Beogradu. Pobedili smo Rusiju dva puta, Kinu, Izrael dva puta, Sloveniju dva puta.

U poslednjoj proveri pred polazak u Berlin gde ćemo igrati u prvoj fazi, pobedili smo Sloveniju u Banjaluci. Danima se u Republici Srpskoj pričalo o ovom duelu. Tražila se karta više. Pomalo umorni i svesni da tek slede okršaji od vitalnog značaja, puleni Saleta Đorđevića su mekano ušli u meč. Slovenci su bili bolji u prvom poluvremenu, imali su prednost od pet, šest poena koju su ljubomorno čuvali. Želeli su Slovenci da se revanširaju za poraz od pre dva dana na svom terenu, ali ništa od toga.

U završnici treće i početkom, poslednje deonice Srbija je uz sjajnu igru u odbrani, i veoma kreativnu u napadu, uspela da napravi preokret pa je na šest minuta pre kraja na semaforu pisalo 73:67. Slovenci se naravno nisu predavali. Nije to u skladu sa karakterom selektora ove selekcije, Jurijem Zdovcom. Uspeli su da se vrate u meč, uspeli su da povedu sa 84:82. Erceg je izjednačio na 84:84. Šansu za pobedu imali su i Srbija i Slovenija. Puleni Saleta Đorđevića su izgubili loptu, a sa druge strane neprecizan je bio Zagorac. Otišli smo u produžetak.

Na radost ljubitelja košarke u Srbiji, puleni Saleta Đorđevića pobedili su sa 95:88 i krenuli put Beograda, odakle će ka Berlinu, a odatle nadamo se do Rija. Biće teško, za ostvarenje sna potrebno je stići do finala. Ko će pokušati da ostvari veliki uspeh, saznaćemo u nedelju, najverovatnije. Naime, tada se očekuje da selektor Đorđević saopšti onačan spisak. Dva sjajna momka neće ići u Berlin. Takav je sport.

Autor:Svetzar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti