fbpx

Rio u rukama odbojkašica Srbije

Rio u rukama odbojkašica Srbije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je, na Svetskom kupu u Japanu, Kubu sa 3:0 (25:22, 25:19, 25:15). Tako su ostvarile osmu pobedu na prvom kvalifikacionom turniru za naredne Olimpijske igre.U prethodnih devet kola srpske odbojkašice savladale su SAD, Peru, Alžir, Južnu Koreju, Dominikansku republiku, Rusiju, Japan i Kubu. Jedini poraz doživele su od kineske selekcije. Naredni protivnik biće reprezentacija Kenije.

"Teško je igrati ovakve utakmice kada svi od vas očekuju laku pobedu. Igrali smo sa velikim brojem novih igračica i moram da budem zadovoljan jer smo pobedili sa 3:0", rekao je Terzić na konferenciji za medije posle utakmice.

On je naglasio da se nada da će do kraja tunrira u Japanu odbojkašice preskočiti još dve preostale prepreke.

"Očekujemo da će sve biti OK i da ćemo se na kraju takmičenja kvalifikovati za OI", rekao je Terzić.
Međutim,mnogo važnija i srećnija vest stigla je sa utakmice SAD - Rusija. Aktuelne šampionke Evrope, Ruskinje deklasirale su šampionke planete Amerikanke sa 3:0 po setovima 25:17, 31:29, 25:23 i širom otvorile vrata Srbije na putu ka Olimpijskim igrama u Brazilu. Izabranicama Zorana Terzića ostaje da pobede Keniju i Argentinu, pa da treći put uzastopno stignu na Olimpijske igre.

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti