fbpx

Novak posle velike borbe izborio polufinale US OPENA,neka se spremi Čilić!

Novak posle velike borbe izborio polufinale US OPENA,neka se spremi Čilić!

 Novak Đoković, uspeo je mnogo posle ponoći po američkom vremenu, da pobedi Španca Felisijana Lopeza sa 3:1 po setovima 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 i da stigne do polufinala u kojem će igrati protiv aktuelnog šampiona US Opena, Hrvata Marina Čilića koji je posle pravog rata na terenu sa 3:2 slavio protiv Feancuza Conge – 6:4, 6:4, 3:6, 6:7, 6:4. Na žalost u dublu, Zimonjić i Matkovski nisu uspeli da sitgnu do prilike da se bore za finale. Posle velike borbe, slavili su Britanac Džejmi Marej i Australijanac Pirs sa 2:1 po setovima 3:6, 6:3, 7:6.

Meč je imao čudan tok. Nole je gotovo bez otpora Lopeza stigao do vođstva do 1:0. Odmah na početku drugog Lopez je napravio brej a zatim lako stigao do 1:1. Nole je pokazivao velike znake nervoze tokom trećeg seta. U jednom trenutku se obratio i svom štabu sa pitanjem:

„Šta ja igram. Kakva je ovo igra“?

I pored toga uspeo je da povede sa 2:1. U četvrtom pokazalo se presudnom setu, brejka nije bilo. Lopez je jedini uspeo da stigne do brejk prilike ali je nije iskoristio. U taj brejku, Nole je odigrao gotovo bez greške. Dominirao je u ovom delu igre i zasluženo je stigao do polufinala, gde će pokušati da skine sa trona Marina Čilića.

“Hvala Vam što se ostali do pola dva ujutro da biste pratili ovaj meč. Vi ste pravi ljubitelji tenisa” rekao je Đoković i nastavio: “Nisam zadovoljan igrom, ali sam srećan zbog plasmana u polufinale. Lopez je sjajan igrač, služio ga je servis, ja sam imao dosta problema sa igrom u polju. Sada razmišljam samo o odmoru a zatim ću misliti o Čiliću.

Napisao: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti