fbpx

Orlovi srušili Turke, idemo dalje!

Orlovi srušili Turke, idemo dalje!

Dobili smo matine termin u Berlinu ali nam to za sada ne smeta. Posle Španije, Nemačke i Islanda, Srbija je pobedila i Tursku sa 91:72. Ostao je duel sa Italijom takođe u matine terminu od 14 časova i 30 minuta u četvrtak. Srbija je jako blizu osvajanja prvog mesta u grupi, grupi koja je sa razlogom proglašena grupom smrti.

Izabranici Saleta Đorđevića imaće nešto lakšeg rivala u osmini finala, a ko će pored Islanda u konkurenciji Španije, Italije, Turske i Nemačke otići na odmor saznaćemo uskoro. Srbija ukršta sa grupom A u kojoj su Francuska, Izrael, Poljska, Finska, BiH, Rusija. Rusi nemaju gotovo nikakve šanse da se dokopaju pozicije broj četiri, a potencijalni rivali Srbiji mogli bi da budu Finska ili BiH ali ostalo je još da se igra. Rano je za kalkulacije.

Prva deonica bila je onakva kakva se samo poželeti može. Sve je u igri Srbije funkcionisali besprekorno. Odbrana je zatvorila sve prilaze košu. Srbiju je služio šut za tri poena, a iz sjajne odbrane lako je naša selekcija dolazila do poena iz kontranapada pa je na radost ljubitelja košarke u Srbiji, ekipa koju vodi Sale Đorđević povela sa 22:7. Na kraju ovog perioda igre više nego ubedljivih i više nego zadovoljavajućih 30:14.

Sve je funkcionisalo sjajno i u nastavku meča. Srbija se bukvalno poigravala sa Turskom. Briljirali su Teodosić i Raduljica koji su verovatno naterali selektora Atamana da popije nešto za glavu jer nije uspevao da nađe nikakvo rešenje za pomenuti tandem. Srbija je na odmor otišla sa viškom od 18 poena – 53:35 a dodatni razlog za sreću svih ljubitelja košarke u Srbiji bila je činjenica da se Bogdan Bogdanović posle neugodnog pada tokom druge deonice vratio na parket. Nije povređen, imamo veliki kapital, sjajno prvo poluvreme. Bravo momci.

Posle svega viđenog u prvom poluvremenu, ljubitelji košarke u Srbiji imaju su jednu želju. Da Srbija mirno privede utakmicu kraju, bez mnogo trošenja energije, bez mnogo umaranja jer velike bitke tek predstoje. Turci su tokom treće deonice sveli deficit na 12 poena, malo su pripretili i ništa više od toga. Posle tajm auta koji je zatražio Đorđević i lekcije koju su dobili, aktuelni vicešmpioni planete su dodali gas i stigli do četvrte pobede u Berlinu.

SRBIJA: Teodosić 17 (13 as), Simonović 2, Kuzmić 6 , Bogdanović 6, Bjelica 8, Marković 6, Kalinić 15, Nedović 7, Milosavljević, Raduljica 20, Erceg 4, Milutinov 2.

TURSKA: Ozmizrak, Guler 8, Osman 11, Hersek, Iljasova 11, Erden 14, Mahmatoglu 2, Savaš 10, Korkmaz, Dikson 16, Koksal, Aldemir.

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti