fbpx

Sale Đorđević ponosan na reprezentaciju: Lepo je biti Srbin

Sale Đorđević ponosan na reprezentaciju: Lepo je biti Srbin

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izrazio je zadovoljstvo rezultatom i igrama "orlova" u prvom delu šampionata Evrope u Berlinu.

Njegov tim je u "grupi smrti" ostvario svih pet pobeda i u osmini finala sastaće se sa Finskom, četvrtoplasiranim timom grupe A.
Srbija je danas ubedljivo savladala Italiju 101:82.

"Prošli smo grupu, to je najvažnije, skor nije bitan, ali mogu da kažem da je lepo biti Srbin u ovom trenutku. Imamo još vremena da kristališemo našu igru, ispravimo greške i radimo na koncentraciji, koja je preko potrebna, jer nas čekaju ozbiljne stvari i jaki protivnici"

"Znamo svoje slabosti, pokušavamo da ih ispavimo. Momci imaju izvanredan odnos prema igri, dali su sve od sebe i to unosi mir i staloženost pred nastavak takmičenja. Ima, naravno, kvalitetnih stvari, međutim, nije bitna samo dobra igra, ja bih voleo i da ne igramo lepo, a da izborimo plasman na Olimpijske igre u Riju", poručio je Đorđević.

Selektor je naglasio da su sada sve misli usmerene ka duelu sa Finskom, u nedelju u Lilu.

"Ostavili smo dobar pečat u Berinu, solidan nivo košarke, momci su se kao tim ponašali izvanredno i čestitam im na tome. Znamo zašto smo trenirali i šta želimo, ali moramo da idemo korak po korak, kako bismo otišli što je moguće dalje".

Đorđević je pohvalio igru kapitena Miloša Teodosića.

"Miloš polako ulazi u zadovoljavajuću formu, to mu je falilo posle povrede. Igrali smo protiv snažnog protivnika, iako za Italijane nije nastupio Belineli. Imaju dosta sadašnjih i budućih NBA igrača. Bio je ovo dobar ispit za odbranu tima, nismo menjali koncept u defanzivi, iako se radilo o specifičnom protivniku", istakao je Đorđević.
Meč osmine finala prvenstva Evrope između košarkaša Srbije i Finske igra se u nedelju u Lilu, a satnica će biti određena naknadno.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti