fbpx

Srpski odbojkaši spremni da osvoje zlato u Sofiji!

Srpski odbojkaši spremni da osvoje zlato u Sofiji!

Ljubitelji sporta u Srbiji nemaju vremena za odmor jer se uzbuđenja i uspesi smenjuju kao na filmskoj traci. Menjaju se jedino junaci a njih ima mnogo: mladi fudbaleri, vaterpolosti, odbojkaši, odbojkašice, košarkaši, košarkašice, kajakaši, rvači, veslači, Đoković i teniseri, Ivana Španović... Sada su u centru pažnje košarkaši koji su preuzeli palicu od Novaka Đokovića i mladih vaterpolosta koji su postali prvaci sveta, ali nije mnogo ostalo kada će kao u štafeti palica stići ponovo u ruke odbojkaša. Kako ponovo? Pa ako je neko zaboravio puleni Nikole Grbića su ovog leta već osvojili srebrnu medalju na finalnom turniru Svetske lige, a sada ciljaju medalju na Evropskom prvenstvu.

„I to zlatnu. Imamo kvalitet, imamo dobru hemiju i enegriju u timu nema razloga da bežimo od cilja iako je konkurencija paklena. Na prethodna dva šampionata smo bili na tronu. U Beču zlato u Kopenhagenu bronza. Sada je vreme da se pozlatimo ponovo. Ne plašimo se nikoga, ali cenimo i poštujemo sve rivale“ rekao je Uroš Kovačević.

Srbija je na EP koje počinje 9. oktobra u grupi sa Rusijom, Slovačkom i Finskom. Prvoplasirana selekcija ide direktno u četvrtfinele, a drugoplasirana u osminu finala.

„Nećemo menjati ništa u načinu igranja utakmice. Idemo od utakmice do utakmice i za nas je svaka kao finala. Rivali će na parketu morati da nas ubede da su bolji a to neće biti lako, uveren sam u to“

Autor:Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti