fbpx

Orlovi sigurno idu ka tronu - Srbija u polufinalu!

Orlovi sigurno idu ka tronu - Srbija u polufinalu!

Srbija je izborila plasman u polufinale Evropskog šampionata i samo jedan korak je deli od medalje, a već su obezbeđenje kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre 2016. Nije bilo lako protiv Čeha, ali na kraju slavili su puleni Saleta Đorđevića -89:75. Uvek neko drugi iskoči, to je adut našeg tima. Ovoga puta ulogu junaka je prigrabio Zoran Erceg koji je odigrao maestralno. Na nivou zadatka bili su Teodosić, Raduljica, Bjelica...

Nije dobro počelo. Odbrana je bila solidna, ali je Srbija u napadu srljala iz greške u grešku. Uz tehničku grešku Nikole Kalinića zbog prigovara, uz sjajne role Veselog i Šilba, Česi su poveli sa 14:7. Selektor Đorđević je izmenama traži pravu petorku i uspeo je da je nađe do kraja prvog poluvremena. Teodosić je pokrenuo ekipu u napadu, a Marković u odbrani. Srbija je uspela da ovaj period igre završi sa 21:21. Na osnovu svega viđenog u prvoj deonici bio je to dobar rezultat za Srbiju.

Osokoljeni Česi su igrali izuzetni dobro i u drugoj deonici. Agresivni i borbeni do fanatizma, održavali su egal. Srbija je takođe na agresivnost odgovarala agresivno. Na odmor je otišla sa solidni plus tri 45:42. Erceg je ubacio 11, a Marković i Raduljica po 8 poena. S druge strane, Šilb i Veseli su na odmor otišli sa po 11 poena na svom kontu.

Treće deonica je konačno donela prednost koju smo čekali na tasu Srbije. Odbrana je bila daleko bolja, a s druge strane nišanske sprave su naštelovali Erceg i Bjelica. Izabranici Saleta Đorđevića pobegli su na 63:63. Ali se Česi nisu predavali, niti pomišljali na predaju. Uoči poslednje deonice na semaforu je pisalo 67:63. Ovakvom epilogu je kumovala Srbije i to mnogo. U samoj završnici napravljene su četiri gotovo početničke greške koje su Čehe vratile u život.

Pitanje pobednika je rešeno sredinom poslednje deonice. Bjelica je pogodio trojku, Teo ubacio 2+1, Srbija je pobegla na bezbednih plus 11. Ostalo je još vremena za igru, ali je bilo jasno da su puleni Saleta Đorđevića u polufinalu.

SRBIJA: Teodosić 12, Simonović, Kuzmić, Bogdanović 3, Bjelica 14 (9sk), Marković 11, Kalinić 2, Nedović 8,Milosavljević, Raduljica 16, Erceg 20, Milutinov.

ČEŠKA: Benda 2, Auda, Pumprla5, Hruban 5, Satoranski 20, Velš 4, Huska 5, Barton, Jelinek, Sirina, Šilb 11, Veseli 23 (10 sk).

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti