fbpx

Srpske odbojkašice gaze ka Medalji!

Srpske odbojkašice gaze ka Medalji!

Samo dva meča su bila dovoljna selekciji Srbije da stigne među osam najboljih na Evropskom šamponatu. Posle Nemačke -3:0 pala je i Češka – 3:0 po setovima 25:20, 25:23, 25:18. Izabranicama Zorana Terzića je ostao još jedan meč u prvoj fazi, ali objektivno selekcija Rumunije je daleko od kvaliteta naše selekcije koja je nedavno na finalnom turniru Svetskog Kupa osvojila srebrnu medalju i obezbedila vizu za Olimpijske igre u Brazilu.

Od stare slave se ne živi, znaju to naše odbojkašice. Zadovoljne su i srećne što će treći put uzastopnu biti na Olimpijskim igrama, ali su isto tako svesne da su na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta došli sa ciljem da se dokopaju medalje. Za sada sve ide po planu. Nemačka je pobeđena neočekivano lako, a drugi derbi grupe je doneo znatno neizvesniju utakmicu. Čehinje koje su dan ranije pobedile Rumuniju sa 3:0 bile su tvrd orah.

U prvom setu se igralo po principu poen za poen sve do same završnice, kada je Srbija serijom 4:0 pobegla na 23:18 što je bilo dovoljno da se dobije prvi set. Ista slika u drugom setu. Čehinje borbene do fanatizma. Sjajne u polju, sjajne u bloku. Srbija je delovalo za nijansu slabije nego što smo navikli pa je na semaforu pisalo 19:18 za Češku. Usledio je rat nerava, a Srbija je bila jača. U režiji Brankice Mihajlović i Tijane Bošković, uz daleko bolju igru u polju, dobila je Srbija i ovaj period sa 25:23.

Treći set je doneo bolju igru Češke. Vodile su Čehinje sa 13:10 a zatim je usledio tajm –aut. Terzić, inače miran, bio je besan kao ris. Posle žestoki kritika, Srpkinje su se vratile na teren a na servis je otišla Maja Onjenonović. Usledila je za odbojku gotovo neverovatna serija od 10:0. Pitanje pobednika je bilo rešeno. Jedino se postavljalo pitanje, kojim će rezultatom Srbija dobiti treći set. Na kraju – 25:18.

U drugom meču naše grupe, Nemačka je opravdala ulogu favorita protiv Rumunije – 3:1 po setovima 25:14, 24:26, 25:15, 25:19.

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti