fbpx

"Orlice" srušile Rumunke za polufinale!

"Orlice" srušile Rumunke za polufinale!

Odbojkašice Srbije nastavljaju sa sjajnim partijama na Evropskom šampionatu. Posle Nemačke i Češke, pala je kao što se očekivalo i Rumunija. Selektor Zoran Terzić je odmarao nosioce igre, ali to nije imalo uticaja na okršaj sa objektivno daleko slabijom reprezentacijom. Na kraju, Srbija – Rumunija 3:0 po setovima 25:20, 25:14, 25:15.

Ovom pobedom, tačnije rečeno već posle osvajanja prvog seta Srbija je obezbedila prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

„Zadovoljan sam. Imali smo uspona i padova, ali na kraju smo ponovo stigli do cilja. Mi smo jedni selekcija na šampionatu koja je učestvovala na tri takmičenja ovog leta. Srebro na Svetskom Kupu i plasman na Olimpijske igre su bili primarni cilj. To smo ostvarili. Sada smo među osam najboljih i čeka nas najznačajnija utakmica. Pobeda vodi u borbe za madalju. Verujem da možemo do cilja, bez obzira na ime rivala. Verujem u ove devojke“, rekao je selektor Zoran Terzić.

Srbija će u bobri za polufinale igrati sa boljim iz duela Belgija -Češka!

Iz grupe A direktan plasman u četvrtfinale izborila je Holandija, dok će u osminu finala Italija i Poljska. Iz grupe B direktan plasman među osam najboljih izborila je selekcija Turske, a u osminu finala će Belgija i Mađarska.

Konačno u grupi C aktuelni prvak Evrope, Rusija je i pre trećeg kola osigurala nastup u četvrtfinalu i pored poraza od Hrvatske, dok će u osminu finala Belorusija i Hrvatska, koja će se u osmini finala sastati sa Italijom.

Autor:Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti