fbpx

Srušena i Belgija, odbojkašice Srbije u polufinalu EP!

Srušena i Belgija, odbojkašice Srbije u polufinalu EP!

Srbija je izborila plasman u polufinale Evropskog šampionata. Posle prilično čudnog meča, izabranice Zorana Terzića su uspele da pobede domaćina Belgiju sa 3:1, pa će se za mesto u finalu boriti sa selekcijom Rusije koja je u četvrtfinalu bila bila od Italije sa 3:1. Rusija je aktuelni šampion Evrope, ali Srbija je pobedila Rusiju na nedavno završenom Svetskom kupu na kome je obezbeđeno mesto na Olimpijskim igrama. Srbija je tada pobedila i šampiona planete SAD. Idemo devojke!!!

Počelo je da gore ne može kada je Srbija u pitanju. Na krilima velike podrške sa tribina Belgija je igrala kao u transu. Sve je funkcionisalo besprekorno i napad i blok i igra u polju. Pesma navijača je postajala sve glasnija i glasnija, Belgija je dobila prvi set sa 25:19.

Na muci se poznaju junaci, mažu stariji i uglavnom su u pravu. Izabranice Zorana Terzića nastavile su da se bore. Na agresivnost su odgovorili istom merom. Belgijanke su se borile do fanatizma, a Srpkinje su bile još fanatičnije. Rat nerava, borba do poslednjih atoma snage i na kraju Srbija je stigla do izjednačenja – 29:27.

Psiha je čudo. Posle izjednačenja, naše odbojkašice su zaigrale u istom ritmu. Objektivno kvalitetnija selekcija Srbije želela je plasman u polufinale, želela je revanš za poraz u bobri za bronzanu medalju na prošlom Evropskom šampionatu. Domaći navijači su bili motiv više da se pruži maksimum. U završnici trećeg seta sve je delovalo kao da smo u pozorištu. Srbija je posle sjajne partije povela sa 2:1. Krajnji rezultat ovog perioda igre dovoljno govori o dešavanjima na parketu – 25: 11.

Četvrti set je doneo čudno priču. Belgija je brzo pobegla na plus šest. Kada smo se pishički pripremali za peti set, Srbija je pojačala stepen agresivnosti. Furioznom serijom Srbija se vratila u igru, napravila preokret, povela sa 22:18. Tada je bilo jasno da je Srbija u polufinalu. Na kraju muk na tribinama, Srbija – Belgija 3:1 – 19:25, 29:27, 25:11, 25:18.

U ostalim mečevima četvrtfinala Turska je pobedila Nemačku, a Holandija Poljsku. Ove dve selekcije će se boriti za mesto u finalu za priliku da se sa boljim iz duela Rusija – Srbije bore za zlatnu medalju.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti