fbpx

"ORLOVI" srušili Albance!

"ORLOVI" srušili Albance!

Velika pobeda reprezentacije Srbije u Elbasanu... "Orlovi" su pobedili Albaniju sa 2:0 golom Aleksandra Kolarova u 91. i Adema Ljajića u 94. minutu.

Srbi su, dakle, u sudijskoj nadoknadi vremena utišali domaće navijače i Albaniju udaljili od direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo sledeće godine u Francuskoj.

Albanci imaju 11 bodova, Danska jedan više, ali su Skandinavci odigrali sve utakmice, dok Albanija u nedelju gostuje u Jermeniji i mora da pobedi kako bi otišla na EP.

A neverovatnom finišu prethodila je ne toliko kvalitetna utakmica, u kojoj je naš tim više imao loptu u nogama i nekoliko dobrih prilika.

U 22. minutu uigrana akcija i odlična prilika za Srbiju. Ljajić je izveo korner, Tadić u srcu šesnaesterca našao Ivanovića, ali je snažan udarac kapitena završio preko prečke. Šest minuta kasnije još jedna dobar napad "orlova", međutim, Tošić u kaznenom prostoru Albanije nije uspeo da iskontroliše loptu kako je želeo.

Srbija je u 37. minutu postigla gol, ali je sudija Ricoli, opravdano, poništio pogodak Ljajića. Naime, Zoran Tošić je nesmotreno naleteo i oborio golmana Albanije Berišu, što nije promaklo italijanskom arbitru.

I drugo poluvreme je počelo šansom za Srbiju. Luka Milivojević je levom nogom u naletu šutirao sa više od 20 metara, ali nije bio precizan. Džaka je u 60. minutu opasno pripretio, šutirao je s desne strane, ali je lopta na putu ka golu zakačila jednog igrača Srbije i završila u korneru.

U narednih 15 minuta nije bilo mnogo uzbuđenja, a u ovom periodu "orlovi" su ostali bez povređenog tandema Čelsija, Branislav Ivanović - Nemanja Matić.

U 76. minutu Albanci su ponovo pretilii, ali je Stojković uspeo da izbaci loptu u korner posle dobrog šuta Cikalešija.

Navijači domaćeg tima su znali da Danska gubi u Portugaliji i već su počeli da slave, kada ih je kao "grob iz vedra neba" pokosio gol Kolarova iskosa s leve strane. Muk na tribinama! Neverovatan muk.

Već u sledećem napadu Albanija je imala priliku da ih slobodnog udarca dođe to toliko očekivanog boda, ali veliko očekivanje preraslo je u još jedan nokdaun. Ljajić je istrčao kontru i na velelepan način sam završio akciju.

Srbija posle sedam mečeva ima 5 bodova, a publika će u nedelju na stadionu Partizana imati priliku da pozdravi junake iz Elbasana.

Medije

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti