fbpx

NAJBOLJI JE: Đokoviću titula u Šangaju

NAJBOLJI JE: Đokoviću titula u Šangaju

Novak Đoković je nastavio neverovatnu dominaciju u 2015. Srpski teniser je u finalu Mastersa u Šangaju pobedio Francuza Žoa Vilfreda Congu sa 6:2, 6:4 za samo sat i 19. minuta i osvojio desetu titulu na turnirima u Kini.

Novak je bio akter svih dosadašnjih sedam Mastersa u 2015. u kojima je učestvovao. U Montrealu je poražen od Mareja i od Federera u Sinsinatiju, dok je preskočio turnir u Madirdu.

Titulu u Šangaju je osvojio bez izgubljenog seta, a kako je odigrao polufinale sa Marejom i današnje finale to je za teniske udžbenike.

Srbin je treći put igrao finale u najvećem gradu na svetu i treći put osvojio titulu. Prethodno je u Šangaju slavio 2012. i 2013. Prošle godine Rodžer Federer ga je zaustavio u polufinalu.

Novaku je ovo deveta titula ove sezone, odnosno 57. u karijeri.

Đokoviću je osvajanjem 25. trofeja iz Masters serije prestigao Federara i sada je samo dva koraka iza lidera Rafaela Nadala (27).

Podsetimo, Novak je u 2015. osvojio Australija Open, Vimbldom US Open, Masterse u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu, Rimu i Šangaju, i nedavno titlu u Pekingu.

Nole je za pobedu u Šangaju dobio ček na nešto više od 900.000 dolara i tako premašio cifru od 16 miliona dolara zarađenih u 2015. U istoriji tenisa niko do ove godine nije osvojio više od 15 miliona dolara.

VEČNA LISTA MASTERS ŠAMPIONA
Rafael Nadal 27
Novak Đoković 25
Rodžer Federer 25
Ivan Lendl 22
Džoon Mekenro 19
Džimi Konors 17
Andre Agasi 17

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti