fbpx

Još jedna medalja Velje Stjepanovića

Još jedna medalja Velje Stjepanovića

Srpski plivači Velimir Stjepanović i Ivan Lenđer imali su dobar dan na Svetskom kupu u Dohi. Velimir Stjepanović je stigao do srebrnog odličja u disciplini 200 metara slobodnim stilom, prethodnog dana istom medaljom okitio se u disciplini 400 metara slobodnim stilom. Lenđer je završio treći u trci na 50 metara delfin stilom.

Kameron Van den Burg, Katinka Hošu i Emili Zebom su nastavili sa pobedama u Svetskom kupu u plivanju na mitingu koji je održan u Dohi, glavnom gradu Katara.

Van Den Burg je lider u generalnom plasmanu u muškoj konkurenciji. On je slavio sedmi put za redom u disciplini 100 metara prsno. Južnoafrikanac je i na upola kraćoj distanci neporažen.

Kod dama, vodeća u generalnom plasmanu je Mađarica Katinka Hošu. Ona je u Dohi zabeležila tri pobede za dva dana, a posebno je dominantna u disciplini 100 metara mešovito. Australijanka Zebom je zabeležila isti broj pobeda kao Hošu u Dohi, ona je bila najbolja na 50, 100 i 200 metara leđnim stilom.

Van Der Burgov zemljak i dobar prijatelj Čad Le Klos se istakao na trkama delfin stilom. Južnoafrikanac je bio najbrži na 100 metara u popularnom “baterflaju”

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti