fbpx

Noletova dominacija u 2015 - maestro iz Srbije (VIDEO)

Noletova dominacija u 2015 - maestro iz Srbije (VIDEO)

Svetski mediji su u čudu a ljubitelji sporta i tenisa u Srbiji u delirijumu. Novak Đoković je otišao na mini odmor a iza sebe je ostavio sezonu za pamćenje, sezonu za koju mnogi smatraju da je najbolja u istoriji svetskog tenisa.

Novak je osvojio tri Gren slem trofeja. Slavio je na Vimbldonu, Australijen Openu, US Openu. Nije imao snage da uzme i Rolan Garos, ali hoće sigurno... Osvojio je šest turnira iz Masters serije 1000, slavio je na finalnom tuniru Maters serije u Londonu...

Ubedljivo je prvi na ATP listi, a mnogi velikani svetkog tenisa kažu da je zbog Novaka velika četvorka (Marej, Federer, Nadal i Đoković) nestala. Sve se pretvorilo u šou jednog čoveka.

Godina se polako bliži kraju, a rečima je zaista teško opisati sve halospeve koje je Novak dobio, pre svega od glavnih rivala, a zatim i od kolega širom planete. Posle Londona, Španci su ga zvali Maestro, a Britanci tvrdili da je momak koji dominira i prkosci logici. Kako je to izgledalo u sezoni koja je gotova...

Rekli smo da je Novak otišao na mini odmor. Rekao je da želi da se malo posveti porodici, supruzi Jeleni i sinu Stefanu, ali je odmah stavio do znanja da je svestan da se od stare slave ne živi. Napravio je jasne ciljeve za narednu godinu. Novak želi Rolan Garos, želi medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu. Potsećanja radi, Nole će u Riju igrati u singlu ali i u dublu sa Nenadom Zimonjićem.

Svetske medija zanima da li će uspeti da stigne Rodžera Federera. Švajcarac ima 17 a Novak 10 Gren slem titula. Ako je uspeo da se sa njim izjednači u međuosbnom skoru na 22:22, zašto ne bi uspeo da stigne i do istog broja trofeja na najvećim turnirima. Dileme nema, ako nastavi da igra kao u godina koja se polako bliži kraju - nebo je granica.

Što se nas iz Srbije tiče i svih onih koji navijaju za Noleta ostaje jedino da mu poželimo srećnu Novu godinu i da se nadamo da će nas i naredne činiti srećnim kao što je to činio ove.

Bravo Nole!


Autor: Svetozar Janičić

Medije

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti