fbpx

Srpski odbojkaši spremni za borbu do Brazila!

Srpski odbojkaši spremni za borbu do Brazila!

Odmora nema. Srbija je osvojila srebro na finalnom turniru Svetske lige. Nije uspela da stigne do četvrtfinala Evropskog šampionata. U oba slučaja, prepreka je bila Francuska. Prilika se da se Srbija revanšira Francuzima pruža se već početkom naredne godine, kada u Berlinu počinje kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre. Biće to jače takmičenje od Evropskog šampionata. Nedostaju samo Italijani, a ulog je ogroman. Srbija je u grupi sa Poljskom koja je aktuelni šampion planete, Nemačkom koja je domaćin turnira i Belgijom. U drugoj grupi su Rusija, već pomenuta Francuska, Finska i Bugarska.

Plasman u polufinale je primarni cilj, jer će pobednik turnira u Berlinu dobiti vizu za Olimpijske igre u Brazilu, a selekcije koje osvoje srebrnu i bronzanu medalju idu u novi krug kvalifikacija. Domaćin će biti Japan, učestvovaće osam selekcija a četiri idu dalje. Naravno, da je lakše iz Japana, ali nema propuštanja prilika. S druge strane kako stići do medalje u Berlinu, koje je istog kvaliteta kao i Evropsko prvenstvo na kojem Srbija nije stigla među osam najboljih?

„Nismo zaboravili da igramo odbojku. Dva meseca ranije smo stigli do finala Svetske lige i malo je nedostajalo da stignemo do zlata. Na Evropskom šampionatu je postojala ogromna želja i volja, ali nije bilo energije, nije bilo onog žara u očima koji nas krasi već godinama“ rekao je Atanasijević i nastavio: „Imamo ogromnu želju ona nikada nije bila sporna. Za nas je dres sa državnim grbom svetinja. Borićemo se do poslednjih atoma snage. Ali, svi koji nas budu pratili moraju da znaju da nas očekuje pakleno težak zadatak na putu ka cilju a to je polufinale. Igramo sa šampionom planete, igramo sa domaćinom turnira, igramo sa neugodnom Belgijom. Ponavljam još jednom, do poslednjih atoma snage ćemo se boriti za polufinale, za priliku da se dokopamo Olimpijskih igara u Brazilu“.

Nekoliko dana ranije za Sport Klub je pričao selektor Nikolom Grbić. Na pitanje, kako gleda na epilog tunira na kojem Srbija u finalu pobeđuje Francusku i obezbeđejuje vizu na Olimpijske igre, Nikola je rekao:

„Dolazim direktno u Sport Klub“.

Čekamo Vas!

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti