fbpx

Srpski "delfini" spremni za početak EP i meč protiv Hrvatske

Srpski "delfini" spremni za početak EP i meč protiv Hrvatske

Evropsko prvenstvo u vaterpolu biće održano od 10. do 23. januara 2016. godine u Kombank Areni, u organizaciji Vaterpolo saveza Srbije i preduzeća „EP vaterpolo 2016” i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Grada Beograda.

Na prvenstvu će učestvovati 16 muških ekipa i 12 ženskih ekipa, a zvanični turnir biće odigran po inovativnom sistemu takmičenja. Evropsko prvenstvo u vaterpolu je jedan od najznačajnijih sportskih događaja u toj godini, pored Letnjih olimpijskih igara.

Naši "delfini" spremno očekuju početak, u Atini će imati sparing utakmicu sa Grcima,vraćaju se u Beograd i okupljaju drugog dana Božića. Na startu prvenstva naša reprezentacija igra protiv Hrvatske.

Ne osećamo pritisak. Jedva čekamo nedelju i meč sa Hrvatima. Derbi prvog kola nazvao bih prvom od tri faze šampionata – rekao je Andrija Prlainović.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti