fbpx

Srbija potopila Hrvatsku! Čarolija "Delfina" u Areni

Srbija potopila Hrvatsku! Čarolija "Delfina" u Areni

Nije važna prva utakmice. Važno je šta će biti na kraju, poručili su naši vaterpolisti uoči duela sa Hrvatskom na startu Evropskog šampionata. Ali, momci koji su navikli da pobeđuju iz utakmice u utakmicu ne znaju da igraju drugačije, nego da gaze redom. Srbija je pet puta na pet velikih takmičenja osvojila zlatnu medalju, a posle duela sa Hrvatskom ostao je utisak da je zaista potrebno da se desi čudo pa da Srbija ne osvojio novu zlatnu medalju. Usput budi rečeno, Srbija bi na taj način ispisala novu stranivu istorije kao prva selekcija koja je uspela tri puta uzastopno da da bude prvak Evrope. Ali, polako. Idemo korak po korak. Posle svečanog otvaranja, Srbija je nadigrala Hrvatsku sa 13:6.

Već posle prve deonice bilo je jasno da je Srbija na putu ka pobedi. Puleni Dejana Savića dobili su ovaj period igre sa 3:1 uz fenomenalnu podršku sa tribina. Jasno je bilo da se Hrvati neće predati iako imao dosta problema sa povredama. Usledio je period igre u kojem se igralo po prinicpu gol za gol, a Srbiju je u prednosti odražavo mladi Mandić koji je već do sredine druge deonice pogodio tri puta. Podršku su mu pružili Filipović i Prlainović.U samoj završnici uz sjajnu odbranu, usledili su golovi Prlainovića i Jakšića pa je na semaforu pisalo više nego ubedljivih 7:3.

Već tada je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno. Jedino se postavljalo pitanje koji će rezultatom biti završen okršaj Svetskog i Olimpijskog šampiona. Srbija koja je slavila na šampionatu planete u Kazanju povela je golom Ćuka sa 8:3 protiv momaka koji su uzeli zlato u Londonu. Nedugo zatim pogodio je i Nikić za kapitalnih 9:3. Hrvatima je pretila katastrofa na startu šampionata Starog kontinenta. Kada je pogodio Mitrović za 10:3, atmosfera u dvorani je bila blago rečeno praznična.

Do kraja meča ništa se značajno nije dešavalo u bazenu. Srbija je nastojala da mirno privede meč kraju, a Hrvati da izbegnu još teži poraz. Na kraju, Srbija je slavila sa 13:6.

Slede dueli sa Maltom i Francuskom. Srbija je krenula ka tronu. Na osnovu svega viđenog, zaista bi trebalo da se desi čudo pa da Srbija ne stigne to titule prvaka Evrope.

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti