fbpx

"Delfini" plivaju ka zlatu - potpili i Slovake

"Delfini" plivaju ka zlatu - potpili i Slovake

Najteže je dobiti utakmice u kojima slovite za apsolutnog favorita i u kojima su bodovi unapred upisani. Tako je bilo i na utakmici Srbija – Slovačka u osmini finala Evropskog šampionata u vaterpolu. Očekivali se goleada, očekivala se lagana pobeda... Arena je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a takva atmosfera je silno motivisala Slovake, puleni Dejana Savića nisu bili na nivou na kojem smo navikli da ih gledamo, al ii pored toga, razlika u klasi je donela rezultat. Srbija je pobedila sa 10:5 pa će se za mesto u polufinalu boriti sa boljim iz duela Rusija – Nemačka. Ovaj duel je na program u nedelju.

Slovačka je prvu deonicu odigrala mestralna. Odbrana je delovala granitno, šut s polja je funkcionisao sjajno. Ovaj period igre je završen rezultat 3:3. Golove za Srbiju postigli su Filipović (dva) i Ćuk. Savić je tokom taj auta tražio od igrača da se uozbilje, da zaigraju agresivnije. Poslušali su ga naši vaterpolisti. Dva gola Aleksića, zatim gol Pijetlovića i Srbija je pobegla na 6:3. Već u tom trenutku je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno. Već tada se postavljalo pitanje kojim će rezultatom Srbija opravdati ulogu favorite protiv Slovačke.

Mitović je pogodio za 7:4, odmah zatim i Pijetlović za 8:4. Slovaci su pokazali karakter i mogu da budu srećni zbog onoga što su prikazali u duelu sa selekcijom koja je na pet velikih takmičenja osvojila pet zlatnih medalja. Iako je bilo jasno da će slaviti Srbija, Slovaci se nisu predavali. Borili su se do poslednjih atoma snage. Bili ravnopravan rival najboljoj selekciji planete, ali na kraju meč je završen onako kako se i očekivalo.

Srbija je slavila sa 10:5. Sledi duel sa boljim iz duela Nemačka – Rusija.

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti