fbpx

Moćna Srbija sa +10 do polufinala EP!

Moćna Srbija sa +10 do polufinala EP!

Srbija je kao što se i očekivalo pobedila Rusiju u četvrtfinal u Evropskog šamponata sa 15:5, pa će u polufinalu igrati protiv selekcije Grčke koja je neočekivano lako pobedila Španiju sa 6:2. Za mesto u finalu boriće se šampion planete i selekcija koja je u Kazanju bila treća. Ostaju još dva četvrtfinalna duela. Snage će odmeriti Italija i Crna Gora, odnosno Hrvatska i Mađarska. Podsećanja radi Srbija je na pet prethodnih velikih takmičenja osvojila pet zlatnih medalja. Na EP u Beogradu, Srbija ima priliku da postane prva selekcija koja je tri puta uzastopno bila šampion Evrope...

Nije krenula kako se očekivalo. Rusi su kao i protiv Mađara koje su mučili do kraje treće deonice, poveli sa 1:0. Straha ipak nije bilo. Dva gola Prlainovića i zabava na tribinama je mogla da počne. Trenutak kada su Rusi izjednačili, nije mnogo uznemirio ljubitelje vatarpola u Srbiji. Mandić je pogodio za 3:2. Ovim rezultatom je završena prva deonica.

Prlainović je pogodio treći put za 4:2 i serija je krenula. U nizu su pogađali Jakšić, pa Filipović, pa Mandić. Odbrana je i dalje delovala veoma dobro. Rusi su imali četiri puta igrača više ali golman Mitrović gotovo da nije morao ni da interveniše. Na kraju druge deonice na semaforu je pisalo 7:3. Da li je iko u tom trenutku i pomislio da je moguće da se desi preokret? Naravno da ne. Jedino se postavljalo pitanje, kojim će rezultatom Srbija stići do polufinala i prilike da se bori za šestu medalju, na šestom uzastopnom velikom takmičenju.

Ništa se nije promenilo u nastavku meča. Pogodili su Prlainović, Filipović, Mitrović, Ćuk. Rusi su pokazali veoma dobro partiju, pogađali su iz treških pozicija, ali je atmsfera na tribinima i dalje bila sjajna jer je na semaforu pisalo – 11:5. Uz sjajnu atmosferu na tribinima, pre oko 11 hiljada navijača goleada se nastavila. Pogodio je Mandić, precizan je bio Aleksić, lepa dva gola je postigao Nikić za konačnih – 15:5.

Neka se spremi Grčka!

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti