fbpx

Srbija je šampion Evrope! Delfini pobedili dušom i srcem!

Srbija je šampion Evrope! Delfini pobedili dušom i srcem!

Vaterpolisti Srbije, puleni Dejana Savića  ispisali su novu stranicu istorije kao prva selekcija koja je tri puta za redom osvojila titulu prvaka Evrope. Pored toga, Srbija je osvojila šestu zlatnu medalju na šestom velikom uzastopnom takmičenju.

Odmah na strartu Crna Gora je dobila igrača više. Sjajnu akciju u gol je pretvorio snažni centar Vučević. Srbija je propustila igrača više, a odmah zatim sjajan gol Ivovića za 2:0. Fenomenalna atmosfera je bila u "Areni". Gol Aleksića je doveo navijače u trans, ali nedugo zatim Crna Gora koja je sjajno počela meč je još jednom bila precizna. Ivović je pogodio za 3:1. Odbrana Crne Gore je kao protiv Italije, kao i protiv Mađarske uz sjajne odbrane golmana Šćepanovića bila na najvišem mogućem nivou. Da li je pritisak igranja pred domaćim navijačima isuviše jak? Da li će činjenica da Crna Gora igra rasterećeno biti presudna na putu ka tronu? Ostalo je da se vidi. U svakom slučaju, Crna Gora je dobila prvu deonicu sa 3:1.

Tek što je krenula druga deonica, Andrija Prlainović je poslao pravi projektil u mrežu Crne Gore - 2:3. Crna Gora nije iskoristila napad, a Srbija sa dva igrača više jeste. Miloš Ćuk je pogodio za 3:3. Meč je krenuo iz početka. Sada je odbrana Srbije bila granitna. Prolaza ka golu nije bilo. Srbija je ponovo imala dva igrača više, ali Mitrović nije uspeo. Nedugo zatim, Crna Gora je imala dva igrača više. Radović je pogodio za 4:3. Imala je Srbija igrača više. Nije bio precizan Aleksić. S druge strane Ivović je pogodio stativu. Na kraju prvog poluvremena, Srbija vs Crna Gora 3:4.

Imala je Srbija igrača više. Mandić nije bio precizan iz prvog, ali iz drugog pokušaja jeste - 4:4. Rat se nastavio. Darko Brguljan je sa igračem više pogodio za 5:4. Nedugo zatim, Srbija je iskoristila situacija sa igračem više. Strelac je bio Filipović. POsle serije sjajnih odbrana, nastavila se serija golova. Ponovo je pogodio Darko Brguljan za 6:5. Kada se čekao kraj treće deonice, Andrija Prlainović je iz teške pozicije pogodio za 6:6. Ega uoči poslednje deonice.

Ivović se povredio, gol Radovića je poništen opravdano, a Ćuk je pogodio za 7:6. Srbija je prvi put povela na meču. Savić je zamenio golmana Mitrovića. Ispred mreže je stao Gojko Pijetlović i branio je zaista sjajno. Nedugo zatim, familija Pijetlović je imala razloga da bude ponosna jer je Duško pogodio za velikih 8:6. Crna Gora je propustila priliku sa igračem vuše, a Jakšić posle sjajne asistencije Gocića pogodio za 9:6, Radović je smanjio na 9:7, Crna Gora je na nešto više od dva minuta pre kraja imala igrača više. Pogodio je NIkola Janović za 9:8. Rat se nastavio.

Greška Crne Gore, sjajna kontra Srbije, gol Aleksića i sve je bilo gotovo - 10:8.

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti