fbpx

Đoković "pregazio" Federera za finale AO!

Đoković  "pregazio"  Federera za finale AO!

Novak Đoković je u finalu Australian Opena!

Prvi teniser sveta savladao je Rodžera Federera sa 6:1 6:2 3:6 6:3.

Najbolji igrač planete održao je pravu tenisku kliniku u prva dva seta. Iako se ne može reći da je Federer igrao loše, uspeo je da osvoji samo tri gema. Pored njega su leteli samo vineri i pasing šotovi i nije bilo apsolutno ničega što je mogao da uradi.

U trećem setu, Švajcarac je krenuo na sve ili ništa, gotovo u svakom poenu je izlazio na mrežu i to mu se isplatilo. Osim toga, Đokovićeva igra je opala za nijansu i Federer je uspeo da uzme taj set sa 6:3

Ali, u četvrtom se pokazala sva mentalna i fizička snaga Đokovića. Uspevao je da zaustavi sve nalete Švajcarca i kada mu se na 4:3 ukazala šansa za brejk, on ju je iskoristio. Privođenje meča kraju pri rezultatu 5:3 bila je formalnost.

"Odigrao sam neverovatna prva dva seta, ali to je i neophodno protiv Rodžera. Sve sam radio perfektno", izjavio je Đoković posle meča i dodao:

"Rodžer i Rafa imaju zasluge za mnogo toga u mojoj karijeri i uspehu. Igranje protiv ove dvojice momaka učinilo me je boljim igračem. Naporno sam radio da dođem u situaciju da ih izazovem. Nije bilo lako, ali sada mi se čini da sam na vrhuncu karijere.

Meč je trajao 2 sata i 19 minuta, a zanimljivo je da je treći set trajao skoro kao prva dva zajedno. Zanimljivo je i to da je Đoković imao duplo više asova od Federera, 10-5. Obojica su imali po jednu duplu grešku

Ipak, statistika koja možda najbolje govori o ovom meču je ukupan broj poena: 115-82 za srpskog mađioničara. Dobar je bio i pri brejk loptama, iskoristio je 5 od 9, dok je Federer iskoristio jednu od četiri.

Možda jedina mala zamerka može da se stavi na procenat prvog servisa (67%) i procenat osvojenih poena na prvih servis (77%) ali sigurni smo da će i to popraviti u finalu protiv Marija ili Raonića.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti