fbpx

Novak pobedio za Srbiju!

Novak pobedio za Srbiju!

Uoči duela između Srbije i Kazahstana bilo je nekoliko dilema. Prva je bila da li će Novak Đoković zbog problema sa očima moći da igra. Druga, ako bude igrao hoće li moći da izdrži meč do kraja. Treća, kako podeliti ostale ulogu u timu u zavinosti od situacije sa Novakom. Dan uoči žreba, najbolji teniser planete je rekao da može. Rekao je da hoće na teren.

Usledio je duel sa Aleksandrom Nedovjesovim. Bilo je jasno da se pitanje pobednika neće postavljati, ako Nole bude u stanju da odigra meč do kraja. Tako je i bilo. Novak je slavio sa 3:0 po setovima 6:1, 6:2, 6:3. Srbija je povela sa 1:0. Bio je to prvi korak ka plasmanu u drugo kolo Dejvis Kupa. Drugi korak je trebalo da napravi Viktor Toricki protiv Kukuškina.

Ono što je zabrinulo ljubitelje tenisa u Srbiji i navijače Novaka Đokovića širom planete je činjenica da je zbog pomenutog problema sa očima malo pao u formi što je i očekivano. Međutim, veći problem je po svemu sudeći povreda ramena leve ruke na koju se Nole žalio većim delom meča. U skladu sa planom, Novak bi u subotu trebalo da igra sa Nenadom Zimonjićem u dublu kako bi se bar malo uigrali za Olimpijske igre u Brazilu. Pitanje je da li će tako i biti. Nadamo se da hoće i da će Nole brzo isplivati iz problema sa povredama koje su na svu sreću za sada bezazlene.

Podsećanja radi Srbija će u narednoj rundi do koje verujemo da će uspeti da dođe igrati sa boljim iz duela Velika Britanija – Japan. U prevodu, ukoliko ne bude iznenađenje snage će u drugom kolu odmeriti Srbija i aktuelni šampion Dejvis Kupa Vellika Britanija. Snage će odmeriti Novak Đoković i Endi Marej.... Usput budi rečeno i Britanija je povela sa 1:0. Prvu pobedu aktuelnom šampionu Dejvis Kupa doneo je pomenuti Marej koji je sa 3:0 pobedio Daniela.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti