fbpx

Đoković piše nove stranice istorije u svetu tenisa

Đoković piše nove stranice istorije u svetu tenisa

Novak Đoković piše nove stranice istorije u svetu tenisa. Fenomenalni Srbin je u finalu Indijan Velsa pobedio Miloša Raonića sa 2:0 po setovima 6:2, 6:0. Trenutno je prvi igrač na planeti koji je uspeo da osvoji Indijan Vels pet puta. Pre toga, rekord je držao Federer sa četiri trofeja. Pored toga Novaku je ovo treća uzastopna titula na turniru koji mnogi doživljaju kao Gren slem turnir. Naravno, sa razlogom. Idemo dalje. Novak sada ima 27 trofeja na turnirima Masters serije 1000. Izjednačio se sa Rafelom Nadalom kojeg je dobio u polufinalu turnira u Indijan Velsu. Bravo Nole!

Ono što brine sve rivale je činjenica da je Novak u naponu snage i da trenuno deluje nesalomivo. Sledi turnir u Majamiju. Najavljeno je da će se na njemu pojaviti i Federer posle povrede i operacije kolena. Ali, bez imalo subjektivnosti Novak je trenutno najbolji teniser planete i tokom praćenja njegovih duela često dođete do zaključka da mu niko u ovom trenutku ne može ništa. Tako je bilo i protiv Raonića.

Bombarder iz Kanade koji ima korene u Crnoj Gori je pokušao da pomrsi račune Novaku. Međutim, već na početku meča, Nole je uštopova servis Raonića. Najjače oružje Miloša je bačeno sa strane, a niko na planeti ne može da parira Novaku kada je igra u polju u pitanju. Nole je gotovo bez problem, bar je tako delovala nama koji smo gledali meč stigao do kapitalnih 4:0. Već tada je bilo jasno da je prvi set rešen. Novak jako retko, gotovo nikada ne gubi kada stigne do prednosti. Tako je i bilo. Novak je prvi set dobio sa 6:2.

Može li Raonić da namuči Novaka? Može li da uvede finale u neizvesnu završnicu? Bilo je pitanje koje je provejavala među ljubiteljima tenisa. Ništa od toga. Novak je igrao na vrhunskom niovu. Odmah je napravio brejk, nedugo zatim dobio svoj servis. Poveo je sa 2:0 i krenuo je sigurnim koracima ka trećem uzastopnom trijumfu na Indijan Velsu, petom u karijeri. Nedugo zatim Novak je napravio novi brejk i već tada je bilo jasno da je potrebno da se dogodi čudo u domenu naučne fantastike pa da Nole ne stigne do titule.

Čuda se u sportu dešavaju, ali ne baš toliko često. Nole je osvojio peti Indijan Vels, treći put uzastopno, izjednačio se sa Nadalom po broju trofeja na Masters serija 1000. Kako trenutno igra izvesno je da se pisaje istorije nastavlja. Nova stranica je u Majamiju.

Autor:Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti