fbpx

Đoković u finalu turnira u Majamiju!

Đoković u finalu turnira u Majamiju!

Novak Đoković nastavlja se partijama koje je zaista teško rečima opisati. Svaki turnir je nova stranica istorije. U polufinalu turnira u Majamiju Nole je pobedio Belgijanca Gofana koji ove sezone igra na zaista visokom niovu. Đoković je je slavio sa 2:0 po setovima 7:6, 6:4, pa će se u finalu za titulu boriti sa boljim iz duela Kirjos –Nišikori. U slučaju da stigne do titule, Novaku bi to bio šesti trofej u Majamiju, prestigao bi Nadala po broju trofeja na turnirima Masters serija ranga 1000. Nole bi imao 28 a Rafa 27.

Prvi set je deneo pravi rat. Gofan kojeg mnogi uz Austrijanca Tima i kontroverznog Kirjosa očekuju u samom vrhu svetskog tenisa igrao je mirno i bez opterećenja. Što bi rekle kolege koji rade prenose na Sport Klubu opustio je ruku. Rizikovao je, rizik se isplatio pa je napravio brejk i poveo sa 4:3. Mnogi su u tom trenutku pomislili da je na pomolu novo iznenađenje u Majamiju. Nole nije. Odmah je uzvratio udarac izjednačio na 4:4, a zatim iskoristio svoj servis i poveo sa 5:4. Gofan se nije predavao. Usledio je taj – brejk koji je dobio Novak sa 7:5. Uslovi za igru su blago rečeni bili nehumani. Prema informacijama koje smo proverili temperature u hladu kada je Majami u pitanju iznosila je oko 30 stepeni. Možete da zamiliste koliko je bilo na suncem okupanom terenu negde od 14 časova po lokalnom vremenu.

Velika borba se vodila i u drugom setu. Gofan je mučio Novaka, ali Đoković je uspeo da napravi brejk, povede sa 4:3, što je bilo dovoljno da se stigne do velike pobede, do još jednog velikog finala.

Bravo Nole!

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti