fbpx

Đoković kralj Madrida!

Đoković kralj Madrida!

Najbolji teniser planete, Novak Đoković slavio je na četvrtom mastersu sezone u Madridu pošto je nakon neizvesne borbe i nešto više od 2h provedenih na terenu bio bolji od Endija Mareja rezultatom 6:2, 3:6, 6:3. Posle tri godine, Novak podiže pehar u španskoj prestonici.

Marej je dosta nervozno ušao u meč, što je Novak uspeo da iskoristi. Nakon neverovatne dominacije u prvom setu, očekivala se lagana pobeda prvog na svetu ali kao da se opusti dok se Marej vratio u život. Lako je Škot izjednačio a najravnopravniju i neizvesniju borbu videli smo u trećem period igre.

Srbin i Škot su se do sada sastali 32 puta, a Đoković nakon ovog meča vodi sa 23-9. Đokoviću je ovo 64. trofej u karijeri, a 29. iz Masters serije. Sa druge strane, Škot nije uspeo da stigne do 36. titule u karijeri a 12 na Mastersima a ujedno je od ponedeljka spao na treće mesto na ATP rang listi.

Đoković sada ima 29 titula iz Masters serije, jednu više od Rafaela Nadala, pa je ponovo prvi na večnoj listi.

Autor: Marina Sekulić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti