fbpx

Bravo majstore! Novak šampion Rolan Garosa!

Bravo majstore! Novak šampion Rolan Garosa!

San je postao java. Novak Đoković je uspeo da osvoji Rolan Garos i ispiše još nekoliko stranica istorije. Naime, Novak je prvi teniser koji je u vlasništvu sva četiri Grend slem turnira još od 1969. godine kada je to pošlo za rukom legendarnom Lodu Lejveru. Novak je je do titule pokušavao da signe 12 puta. Uspeo je. Godinu dana manje je trebalo Agasiju, Lopezu, Federeru i Vavrinki. Novak sada vodi protiv Mareja sa 5:2 kada su finala Grend slem turnira u pitanju. Interesantno je da je ovo prva pobeda koja je otvarena a da nije u pitanju Australijen open. Marej je slavio na Vimbldonu i US Openu. Novak Đoković – Endi Marej 3:1 po setovima 3:6, 6:1, 6:2, 6:4. Bravo majstore!!!

Novak je sjajno počeo meč. Uz ovacije sa tribina koja je u Parzu bila na strani Đokovića najbolji teniser planete je odmah napravio brejmi poveo sa 1:0. Mnogi su pomislili da je pitanje pobednika prvog seta reešeno. Ali, ništa od toga. Marej je uzvratio udarac odmah. A zatim dobio još tri vezana gema za 4:1. Borio se Nole. Pomoći nije bilo. Marej je dobio prvi set sa 6:3.

Na početku drugog Marej je odmah imao brejk priliku ali je nije iskoristio. Kazna je bila brutalna. Đoković je igrao kao u transu. Dominirao je u svim elementima igre. Lako stigao do izjednačenja o čemu govori i rezultat drugog seta – 6:1.

Marej je tokokom prvog gema treće seta. Nije uspeo da iskoristi. Novak je u trećem gemu imao dve. Uspeo je Nole i poveo sa 2:1. Međutim, mesta opuštanju nije bilo. Orilo se sa tribina Nole, Nole... Ali, Nole je sigurno u glavi znao da mora da nastavi da igrao kao da se ništa nije dogodila da ne bi završio kao u prvom setu. Briljirao je Đoković i u ovom periodu igre. Poveo je sa 5:1, a drugi set priveo kraju sa 6:2. Samo jedan set ga je delio od osvajanja Rolan Garosa, od ostvarenja sna. Svima koji prate sport bilo je jasno da je psihološki pritisak koji Novak trpi veliki. Ali, zato je Novak No1 na planeti.

Krenulo je sjajno u četvrtom setu. Novak je napravio brejk i poveo sa 2:0. Ono što je nerviralo Mareja je bila činjenica da su gotovo svi navijali za Noleta u ovom finalu. Marej je pao na psihološkom planu, a Nole nastavio da igra kao u transu. Stigao je do još jednog brejka. Poveo je sa 5:2. Servirao za trofej koji mu nedostaje. Marej nije želeo da se preda. Usledio je brejk. Smanjio je na 5:3. Dobio je svoj servis za 5:4. Da li će Nole izdržati pritisak, da li će uspeti da sačuva svoj servis i konačno stigne do cilja? Uspeo je. Novak je ispisao novu stranicu istoriji. Dobio je meč sa 3:1. Iskoristio je treću meč loptu. Što bi rekli stariji ljudi treća sreća.

Pre početka sezone je rekao da želi da osvojio Rolan Garos i zlato u Riju. Nama će svaka medalja iz Brazila sijati kao zlato.

Novak je Srbiju po ko zna koji put u proteklih desetak godina učinio ponosnom. Hvala ti na tome.

Autor: Svetozar Janičić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti