fbpx

Srpski "delfini" vladaju svetskom ligom!

Srpski "delfini" vladaju svetskom ligom!

Vaterpolisti Srbije odbranili su trofej u Svetskoj ligi pošto su u finalu u Ruzu savladali Italiju rezultatom 10:9. Italijanima ni četiri gola prednosti nije bilo dovoljno za trijumf.

Delfinima je to 11 trofej u tom takmičenju, a peti u nizu, čime su u potpunosti potvrdili dominaciju svetskim vaterpolom.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Duško Pijetlović i Stefan Mitrović sa po tri pogotka, a dva je dodao Gavril Subotić.

Kod Italijana Pjetro Pinjoli i Frančesko di Fulvio po 3 puta su se upisali u strelce.

Delfini su loše otvorili meč, kako u napadu tako i u fazi odbrane. To je selekcija Italije iskoristila i sjajnom igrom sa igračem više stekla veliku prednost - 4:0.

Tek u finišu prve deonice Srbija je preko Stefana Mitrovića došla do pogotka.

U drugoj četvrtini vaterpolisti Srbije su zaigrali znatno bolje, pre svega, u odbrani sa igračem manje. Nekoliko sjajnih obrana zabeležio je i golman Branislav Mitrović.

Sredinom deonice Delfini su iskoristili igrača više i golom preko Duška Pjetlovića smanjili zaostatak na 4:2. Već u sledećem napadu Andrija Prlainović je bio precizan iz peterca i vratio Srbiju u potpunosti u meč.

Izabranici Dejana Savića odigrali su sjajnu treću četvrtinu. Najpre su preko Gavrila Subotića došli do izjednačenja, da bi Subotić pogotkom kreirao preokret - 5:4.

Seriju Srbije prekinuo je Pjetro Pinjoli, posle napada Italije sa igračem više, da bi prednost Srbiji vratio Stefan Mitrović drugim pogotkom.

Mitrović je u finišu deonice povečao na 7:5, da bi na gol zaostatka Azure vratio Frančesko di Fulvio. U sledećem napadu Filip Filipović je vratio Delfine na plus dva, sjajnim golom sa distance - 8:6.

U poslednjh osam minuta usledila je prava rezultatska klackalica. Italija je serijom 3-0 vratila prednost u svoju korist (9:8), da bi Pijetlović sa dva gola u nizu preokrenuo - 10:9.

Delfini su do kraja u dva navrata sjajno odigrali u fazi odbrane, ne dozvolivši Italijanima da dođu do pogotka, što je bilo dovoljno za trijumf u finalu i novi trofej.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti