fbpx

Srpski odbojkaši u polufinalu Evropskog prvenstva!

Srpski odbojkaši u polufinalu Evropskog prvenstva!

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Poljskoj pobedom nad Bugarskom u tri seta. Izabranici Nikole Grbića protiv Bugarske su slavili sa 25:22, 25:21, 28:26, posle jednog sata i 37 minuta igre.

U borbi za finale, Srbija će igrati sa Nemačkom, koja je prvi put posle 24 godine stigla do polufinala. Nemci su eliminisali Čehe sa 3:1. Taj meč je na programu u subotu u 17.30, a tri sata kasnije sastaju se Rusija i Belgija.

Za srpske odbojkaše to je prvo polufinale Šampionata ‚Starog kontinenta‘ od 2013. godine, kada su osvojili bronzanu medalju.

Srbiju je do trijumfa predvodio Dražen Luburić sa 13 poena, dok je Kovačević imao 11. Dvocifreni učinak upisali su i Nemanja Petrić i Marko Podraščanin, koji su utakmicu završili sa po deset poena.

Na drugoj strani, Cvetan Sokolov se istakao sa 20 poena.

U duelu sa Bugarskom, reprezentacija Srbije je odigrala još jedan odličan meč, u kojem je sa izuzetkom trećeg seta držala sve konce u rukama.

U prva dva seta, srpski odbojkaši su igrali smireno, blok im je radio, dobro su servirali, a Bugari nisu ni mogli da im priprete. Usledilo je potom buđenje rivala, koji su zaigrali mnogo bolje, imali su čak dve set lopte pri vođstvu 24:22, ali se Srbija vratila.

Vodili su Bugari i 25:24, a ‚Orlove‘ je tada predvodio Uroš Kovačević, koji je dva puta neverovatno poentirao, a zajedno sa saigračima nijednog trenutka se nije predavao. Ubrzo su srpski odbojkaši izborili meč loptu, koju su Bugari odbranili, ali na drugu nisu imali odgovor zbog sjajnog bloka ‚Orlova‘.

Autor: Jelena Trajković

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti