fbpx

"DVA SVETA" Željko Joksimović

"DVA SVETA" Željko Joksimović

U Velikoj dvorani Sava centra u Beogradu, 1.decembra, sa početkom u 20 časova, publika će moći da uživa u spektakularnom  projektu "Dva sveta" kojim jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora Željko Joksimović oduševljava javnost od momenta kako je predstavljen.

Muzičar je izmenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pesama, kao i nekoliko njegovih koje će izvesti pred publikom 1. decembra u Velikoj dvorani Sava Centra.
Na spisku obrađenih pesama su, između ostalih i "Ja sam težak kao konj" (Električni orgazam), "Jesen u mom sokaku" i “Vlajna” (Predrag Živković Tozovac), "Suada" (Plavi orkestar), "Dva sveta" (Toma Zdravković), "Neko te ima noćas" (Van Gogh), dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere poput "Zaboravljaš", "Nije ljubav stvar", "Ono naše što nekad bejaše", "Michelle"...

Jazz, drugačije, novogodišnje i sveže - to bi bile prve asocijacije na ove pesme i ovaj projekat. Naziv "Dva sveta" asocira ne samo na veliki hit Tome Zdravkovića, nego i na dva muzička i stilska sveta koja je Željko pokušao da pomiri sa ovim projektom.
Željko je želeo da napravi iskorak, drugačiju vrstu muzike, da se pred Novu godinu organizuju koncerti, po uzoru na Pola Enku, Majkla Bublea, obradio je naše pesme, drugačije ih “obukao”, ubacio neke svoje numere. Napravljena je formacija “Big benda”, okupljeni su muzičari iz raznih mesta, a bend je nazvan “Kapitalisti”.
Uloženi su sati rada na ovim pesmama, trud desetine muzičara koji su učestvovali u njihovom stvaranju, kao i ogromna ljubav koju one nose u sebi.

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti