fbpx

Pršutijada u Mačkatu, tradicija najboljih delikatesa

Pršutijada u Mačkatu, tradicija najboljih delikatesa

Sajam suvosmesnatih proizvoda "Pršutijada 2018." održaće se u periodu od 02. do 04. februara 2018. godine u porti crkve Sv. Proroka Ilije u Mačkatu.

Popularna "Pršutijada" po svojoj masovnosti i geografskom poreklu posetilaca ulazi u red nacionalnih manifestacija. Pršutijadu poseti preko 10 000 posetilaca iz čitave zemlje. Ideja za pokretanje događaja proistekla je od lokalnih proizvođača sa ciljem da se doda vrednost proizvodu koji se tradicionalno proizvodi na uskom području, standardizuje kvalitet, zaštiti geografsko poreklo i naravno promocija.

Sajam suvomesnatih proizvoda ili popularna "Pršutijada" je po svom sadržaju privredna, ali zbog toga što se izlaže nešto karakteristično za gastronomiju ovog kraja predstavlja i etnografsku manifestaciju. Pored izlaganja i prodaje suvomesnatih proizvoda, propratni program čine predavanja iz oblasti ruralnog razvoja i kulturno-umetnički program, što je komplementarno osnovnom sadržaju.

Kao i svake godine do sada posetioce očekuju bogate robne nagrade.
Organizator manifestacije je Udruženje proizvođača suvomesnatih proizvoda Zlatiborskog okruga.

Dobrodošli u carstvo ukusa!

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti