fbpx

ORLOVI trijumfovali nad Austrijancima

ORLOVI trijumfovali nad Austrijancima

Košarkaška reprezentacija Srbije u neizvensom meču i još neizvesnijoj završnici stigla je do pobede protiv Austrije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Slavila je na kraju Srbija sa 82:81.

Nakon poraza od Nemačke, Srbija je bila na ivici poraza i od Austrije, ali je izabranicima Aleksandra Đorđevića pobedu doneo Aleksa Avramović. Bilo je 82:81 za Srbiju.

Srbija je bila bolja nakon prve četvrtine, ali je u drugo ušla značajno sporije i dozvolila Austriji da se odvoji i na 10 poena prednosti. Ipak, Đorđevićevi izabranici su na odmor otišli sa samo dva poena zaostatka.

U nastavku meča ista slika. Austrija je za tri minuta treće četvrtine napravila seriju od 7:0, a Srbiji je trebalo mnogo vremena da zaigra kako se od nje očekuje u duelu sa rivalom koji je pr ovog meča imao tri porza.

Na kraju smo ušli u rezultatki neizvesnu završnicu koju je trojkom na 24 sekunde pre kraja meča rešio Aleksa Avramović koji je praktično šutnuo iz očaja jer je vreme za napd isticalo.

Stevan Jelovac je bio najefikasniji u reprezentaciji Srbije sa 21 poenom, sa 18 ga je pratio Miroslav Raduljica. Stefan Birčević je dodao 15, a dvocifren učinak imao je i Aleksa Avramović koji je postigao 13 poena.

Mahalbašić je postigao 22 poena za Austriju, a sa po 10 poena su ga pratili Murati i Radoš.

Pogledala je Orlove i sreća jer je Austrija uz zvuk sirene promašila trojku za pobedu.

Sledeća reprezentativna pauza je od 28. juna do 2. jula. Srbija je praktično obezbedila plasman u narednu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ali je zbog novog sistema kvalifikacija i prenošenja bodova svaka pobeda važna.

Autor:Maja Todić

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti