fbpx

Novi kapiten "Orlova" Aleksandar Kolarov

Novi kapiten "Orlova" Aleksandar Kolarov

Fudbaler Rome Aleksandar Kolarov biće novi kapiten reprezentacije Srbije umesto Branislava Ivanovića, odluka je selektora Mladena Krstajića.

Novi kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov zahvalio se selektoru na poverenju i u startu odbacio da je promena vođe ekipe posledica nekog problema unutar nje.

„Zahvaljujem se selektoru na poverenju da budem kapiten, dugo sam igrao sa Banetom, i posebna mi je čast da sam ga nasledio. Tu stavljam tačku jer mnogo volimo da polemišemo, a nema nikakvih problema u ekipi“, rekao je Kolarov na koferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Zamenik kapitena Nemanja Matić izjavio je da je svako okupljanje u reprezentaciji za njega motiv više na koji ne može da utiče eliminacija iz Lige šampiona sa klubom.

„Ispadanje iz Lige šampiona ne utiče na moje raspoloženje. Reprezentacija je za mene uvek motiv više na svakom novom okupljanju. Maroko ne poznajemo, ali uz pomoć stručnog štabu pokušaćemo da se što bolje pripremimo“, rekao je Matić.

Matić se osvrnuo i na grupu u kojoj se Srbija nalazi na Mundijalu u Rusiji.

„Grupa je mnogo jaka, Brazil ne bi trebalo komentarisati, a sa ostala dva protivnika imamo čemu da se nadamo ukoliko se dobro pripremimo. Grupa je jaka, a za sada je sav fokus na Kostariki“, rekao je Matić.

Takođe, fudbaler Valensije Nemanja Maksimović dobio je naknadni poziv u reprezentaciju Srbije umesto povređenog veziste Lacija Sergeja Milinković-Savića za predstojeće prijateljske utakmice protiv Maroka i Nigerije.

Milinković-Savić je došao na okupljanje „orlova“, ali neće biti spreman da zaigra u prvim testovima za Mundijal u Rusiji.

Zato je selektor „orlova“ Mladen Krstajić odlučio da reaguje i pozove prvotimca Valensije i člana zlatne generacije koja je postala omladinski prvak sveta na šampionatu na Novom Zelandu.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da ne postoji problem sa Branislavom Ivanovićem, kome je oduzeo kapitensku traku, i poručio da svi igrači kreću od nule na početku priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji.
Krstajić je odlučio da višegodišnjem kapitenu Ivanoviću „skine“ traku i glavnu ulogu dodeli Aleksandru Kolarovu, a u njegovog zamenika promoviše Nemanju Matića.

„Nema nikakvih nesuglasica i problema sa Ivanovićem koji je deo tima. Pričali smo otvoreno o svemu i to je naša interna stvar. Dešavaju se takve situacije, to je normalno“, rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Na pitanje da li će Ivanović biti u sastavu za Svetsko prvenstvo, Krstajić je odgovorio.

„Svi igrači počinju od nule i nikom nije garantovano da će igrati“, zagonetan je selektor.

Istakao je važnost prijateljskih duela sa Marokom i Nigerijom kao pripremu za Mundijal.

„Svaka utakmica je bitna bez obzira da li je takmičarska ili prijateljska. Dobar rezultat će doneti mir koji dolazi, jer živimo u zemlji koja je gladna uspeha“, izjavio je Krstajić.

Dodaje i da neće menjati sistem igre u odnosu na azijsku turneju prošlog decembra kada je pobeđena Kina (2:0) i ostvaren remi sa Južnom Korejom (1:1).

Krstajić ističe da probleme sa povredom osim Sergeja Milinković-Savića imaju i Luka Milivojević i od ranije roviti Vujadin Savić, a da će se Miloš Veljković prikljičiti ekipi u sredu, dok postoji šansa da se mladom reprezentativacu Luki Joviću obezbedi viza za drugi meč protiv Nigerije u Londonu.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti